05 / 05 / 2024

iPhone 15’in bilinmeyen bir özelliği daha ortaya çıktı!

iPhone 15’in bilinmeyen bir özelliği daha ortaya çıktı!

iPhone 15, güncellenmiş X70 modemine sahip olarak kullanıcılar arasında dikkat çeken bir hız artışı sağlıyor. İşte bu konuyla ilgili detaylar...



Eylül ayında piyasaya sürülen ve büyük ilgi gören iPhone 15, neredeyse her gün yeni bir özelliğiyle gündeme geliyor gibi görünüyor. Bu cihazın özellikle hızlı internet bağlantısı konusundaki sırrı sonunda gün yüzüne çıktı. iPhone 15, 5G bağlantısıyla önceki modellere göre %24 daha hızlı çalışıyor. İşte bu gelişmeye dair detaylar...

Qualcomm’un yeni X70 modemi iPhone 15 serisinde kullanılıyor

iPhone 15 Pro modelinde, dikkat çeken değişikliklerden biri, gelişmiş 5G performansı için Qualcomm'un yeni X70 modemine geçiş yapılmasıydı. Ancak, Pro modeliyle sınırlı kalmayacak gibi görünüyor, çünkü bu gelişme iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modellerinde de bulunuyor. iPhone 15 Pro Max modelini bile söylemeye gerek yok.

Teknik servis olarak bilinen iFixit'ten Shahram Mokhtari, bu yeni 5G modeminin doğruluğunu Twitter üzerinden doğruladı. Paylaşımında, "Apple geçen yılın Pro mantık devrelerini bu yılın temel modellerine dahil etmedi" ifadesine yer verdi. Yani sadece Pro modelinde değil, diğer modellerde de bağlantı konusunda iyileştirmeler yapılmış gibi görünüyor.

Ayrıca paylaşımının devamında, "Bu aynı zamanda Apple'ın temel modellerinin sadece geçen yılın mirasını devralan küçük kardeşler olmadığını gösteriyor gibi görünüyor. Bunu başarmak için gereken ek kaynaklara rağmen, mantık kartlarındaki bileşenleri güncel tutma konusundaki isteğin önemli olduğunu gösteriyor." ifadesine yer verildi. Bu, Apple'ın önceki nesillerde yaygın olan "aynı özellikleri nesiller boyunca sürdürme" geleneğine bir eleştiri olarak kabul edilebilir.

Qualcomm'un iPhone 14 serisinde kullandığı X65 modemi ile kıyaslandığında, iPhone 15 serisinde bulunan X70 modeli  yüzde 24 daha hızlı bağlantı desteği sunuyor. Bu, daha hızlı ve sorunsuz internet kullanımı anlamına geliyor. Ancak, bu hızın bir maliyeti var: pil ömrü. X70 modeli, daha hızlı bağlantı sunsa da pil ömrünü daha hızlı tüketebilir. Ancak, Apple'ın gelecekteki güncellemelerle bu dengeyi sağlaması muhtemel.

A101’de Apple haftası: iPhone’dan Watch’a, iPad’den AirTag’e! İşte fiyat listesi

Netflix kullanıcılarına kötü haber: Fiyatlara bir kez daha zam geldi

84 dolarlık Lava O1 tanıtıldı: İşte özellikleri!


Geri Dön