02 / 05 / 2024

Irak'ın en uzun köprüsünde çökme riski var!

Irak'ın en uzun köprüsünde çökme riski var!

Irak'ta, Kerkük-Bağdat kara yolu üzerinde yer alan Dakuk Köprüsü, geçen hafta meydana gelen selde ciddi hasar gördü, köprüde çökme riski var.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Irak'ın Kerkük kentindeki ülkenin en uzun köprüsü olan Dakuk Köprüsü geçen hafta meydana gelen sel felaketi sonucu çökme riskiyle karşı karşıya. 

Kerkük Yol ve Köprü Dairesi Müdürü Kaymaz Demirci, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Dakuk ilçesindeki Kerkük-Bağdat kara yolunu birbirine bağlayan 1 kilometre uzunluğundaki Dakuk Köprüsü'nün şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sel nedeniyle hasar gördüğünü belirtti.

Dakuk Köprüsü'nün 23 ayak üzerinde hayata geçirildiğini belirten Demirci, "Su seviyesinin yükselmesiyle köprünün ayaklarının alt kısmında tahripler meydana geldi. Çökme riski oldukça yüksek." uyarısını yaptı.

Demirci, tedbir amaçlı ve olası bir çökme riskine karşılık ağır yük taşıyan araçların köprü üzerinden geçişinin geçici olarak durdurulduğunu, en kısa zamanda köprünün onarımına başlanacağını da sözlerine ekledi.


Geri Dön