25 / 07 / 2024

Dakuk Köprüsü çökme tehlikesi

Dakuk Köprüsü çökme tehlikesi

Irak'ta, Kerkük-Bağdat kara yolu üzerinde yer alan Dakuk Köprüsü, geçen hafta meydana gelen selde ciddi hasar gördü, köprüde çökme riski var.

Irak'ın en uzun köprüsünde çökme riski var!

Irak'ta, Kerkük-Bağdat kara yolu üzerinde yer alan Dakuk Köprüsü, geçen hafta meydana gelen selde ciddi hasar gördü, köprüde çökme riski var.

Trabzon Tabakhane Köprüsü'nde yıkılma riski!

Trabzon'da kentsel dönüşüm kapsamında su borusunun patlaması sonucu çıkışında çökme meydana gelen ve yıkılma riski buluan Roma dönemine ait Tabakhane Köprüsü'nde incelemeler yapıldı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü yenileme çalışmaları başladı!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde asfalt dökme çalışmaları başladı. Köprüye mastik asfalt dökme işlemi başlarken, asfalt çalışması havadan görüntülendi.

Hatay Uluçınar Köprüsü trafiğe kapatıldı!

Hatay'ın Arsuz ilçesinde 55 yıllık Uluçınar Köprüsünün köprü ayaklarında zamanla artan trafik yükü ve art arda yaşanan sel felaketleri nedeniyle meydana gelen çökme ve yıpranmalar nedeniyle trafiğe kapatılacak

Gaziantep Septimius Severus Köprüsü restore edilecek!

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Araban ilçesinde çökme tehlikesiyle karşı karşıya olan tarihi Septimius Severus köprüsünün restitüsyon ve restorasyon çalışmalarının başladığının müjdesini verdi.

İzmir Menemen'de köprü iskelesinde çökme!

İzmir çevre yolunun Menemen kesimindeki köprü iskelesinde çökme meydana geldi. İzmir Valisi Mustafa Toprak, yaşanan kazayla ilgili gece yarısı olay yerine gelerek, incelemelerde bulundu ve bilgi aldı.

Büyükçekmece Mimar Sinan Köprüsü’nü İBB onaracak!

Hasan Akgün’ün çökme tehlikesi olan Mimar Sinan Köprüsü’nün bir an önce yenilenmesini isteyerek, Kolon ve kirişlerde yarılmalar var. İ.B.B Ulaşım Daire başkanlığı Ulaşım Koordinasyon müdürlüğü köprünün onarımını sağlayacak.

Septimus Severus Köprüsü çökme tehlikesi yaşıyor!

Septimus Severus Köprüsü'nün çökme tehlikesi bulunuyor. Gümüşpınar Mahallesi Muhtarı İbrahim Özkan, köprünün asırlardan beri dış tahribatlara ve Sıtma Pınar Çayı'nın sel sularına direnerek günümüze kadar ayakta kaldığını söyledi.

Brooklyn Köprüsü şiddetli fırtına nedeniyle çöktü!

ABD’nin mega metropolü New York’taki Brooklyn Köprüsü’nde şiddetli fırtına nedeniyle alt geçitlerinden birinde çökme meydana geldi. Beş yayanın yaralandığı kazada geçitte de önemli bir hasar oluştu...

Brooklyn Köprüsü çöktü!

ABD’nin mega metropolü New York’taki Brooklyn Köprüsü’nde şiddetli fırtına nedeniyle alt geçitlerinden birinde çökme meydana geldi. Beş yayanın yaralandığı kazada geçitte de önemli bir hasar oluştu

Tarihi Bodrum Köprüsü çökme tehlikesi ile karşı karşıya!

Bergama'da, 2 bin yıl önce Roma İmparatoru Adrianus tarafından inşa edilen ve Bergama Çayı üzerinden geçen Bodrum Köprüsü ve altındaki tüneller, 100 tonluk ağır tonajlı TIR ve kamyonlar nedeniyle çökme tehlikesi yaşıyor.

Kubilay Kaptan: Unkapanı Köprüsü çökebilir!

Unkapanı Köprüsü'nün acilen tadilata alınması gerektiği söyleyen Kubilay Kaptan, bu şekilde kaldığı sürece çökme ihtimali olduğunu ifade etti...

3.Köprü'yü Normandiya Köprüsü'nün tasarımcısı Michel Virlogeux yapacak!

İstanbul Boğazı'na inşa edilecek 3. Köprü'nün yapımını da içeren 'Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Odayeri-Paşaköy (3. Boğaz Köprüsü dahil) Kesimi'nin ihalesini İçtaş-Astaldi ortaklığı kazandı

Dakuk Köprüsü çökme tehlikesi Haberi

Dakuk Köprüsü çökme tehlikesi

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Irak'ın Kerkük kentindeki ülkenin en uzun köprüsü olan Dakuk Köprüsü geçen hafta meydana gelen sel felaketi sonucu çökme riskiyle karşı karşıya. 

Kerkük Yol ve Köprü Dairesi Müdürü Kaymaz Demirci, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Dakuk ilçesindeki Kerkük-Bağdat kara yolunu birbirine bağlayan 1 kilometre uzunluğundaki Dakuk Köprüsü'nün şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sel nedeniyle hasar gördüğünü belirtti.

Dakuk Köprüsü'nün 23 ayak üzerinde hayata geçirildiğini belirten Demirci, "Su seviyesinin yükselmesiyle köprünün ayaklarının alt kısmında tahripler meydana geldi. Çökme riski oldukça yüksek." uyarısını yaptı.

Demirci, tedbir amaçlı ve olası bir çökme riskine karşılık ağır yük taşıyan araçların köprü üzerinden geçişinin geçici olarak durdurulduğunu, en kısa zamanda köprünün onarımına başlanacağını da sözlerine...