29 / 04 / 2024

İş Bankası altı ayda 1.4 milyar lira net kâr açıkladı!

İş Bankası altı ayda 1.4 milyar lira net kâr açıkladı!

13.08.2011İlk 6 ayda 1 milyar 476 milyon lira net kâr elde eden İş Bankası'nın aktif büyüklüğü 147.9 milyar liraya ulaştı. Banka ayrıca 90 milyar lira mevduat ve 77 milyar lira kredi hacmi yakaladı



İş Bankası ikinci çeyrek rakamlarını açıkladı. Banka, yılın ilk 6 ayında 1 milyar 476 milyon lira net kâr elde etti. 147 milyar 891 milyon liralık aktif büyüklüğüne ulaşan İş Bankası, 90 milyar lira mevduat ve 77 milyar lira kredi hacmi yakaladı. Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, yılın ilk altı ayına ilişkin sonuçlarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada; İş Bankası'nın yılın ilk altı aylık döneminde aktif büyüklüğünü yıl sonuna göre yüzde 12.2 oranında artırarak 148 milyar lira, özkaynaklarını ise yüzde 5.9'luk artışla 18 milyar lira seviyesine çıkardığını, bankanın net dönem kârının ise 1 milyar 476 milyon lira düzeyinde gerçekleştiğini belirtti. Bali ayrıca "Daralan marjlar ve rekabet koşulları yanında ekonomiyi bir miktar soğutmaya dönük tedbirlerin etkilerinin daha da hissedileceği, önümüzdeki dönemde, İş Bankası sektördeki ağırlığına uygun bir şekilde ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam edecektir" dedi.

Sektörün en çok kredi veren bankası olma unvanını da sürdüren İş Bankası'nın kredi hacmi, yüzde 19.5 oranındaki artışla 77 milyar TL'ye yükseldi. Bu dönemde İş Bankası'nın ticari kredileri yüzde 21.3, tüketici kredileri ise yüzde 17.4 oranında büyüdü. Banka, güçlü mali bünyesinin verdiği imkân çerçevesinde bu dönemde de takibe intikal eden kredilere yüzde 100 karşılık ayırdı. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, kredi hacmindeki gelişimini seçici ve ihtiyatlı yaklaşımı yanında alınan ekonomik tedbirleri de gözeterek sürdürecek olan bankanın, önümüzdeki dönemde de reel sektörün en büyük destekçilerinden biri olacağını söyledi.

MEVDUAT 90 MİLYAR TL
İş Bankası, mevduatta da yüzde 2'lik artış sağlayarak mevduat hacmini 90 milyar liraya çıkardı. Mevduat hacmi içinde en önemli paya sahip olan Türk Lirası tasarruf mevduatında ise bu dönemde yüzde 5.7'lik artış gerçekleştirildi. Kredi hacmindeki büyümeye paralel olarak kredilerden alınan faizler kaleminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 9.3 oranında artış sağlayan bankanın toplam faiz geliri yüzde 3.3 oranında artarak 5 milyar 31 milyon TL, net faiz geliri ise 2 milyar 195 milyon TL oldu.

Sabah


Geri Dön