27 / 04 / 2024

İş Bankası, Anadolu OSB arsalarına yatırım için kredi desteği sağlıyor!

İş Bankası, Anadolu OSB arsalarına yatırım için kredi desteği sağlıyor!

Türkiye İş Bankası, Anadolu OSB ve Kredi Garanti Fonu (KGF) arasında, Anadolu OSB'de tahsis edilen arsalar üzerine yapılacak iş yeri yatırımlarının finansmanı kapsamında İş Bankası'nın KGF kefaletiyle vereceği kredilerle ilgili protokol imzalandı...




KGF Başkanı Hikmet Kurnaz, imza töreninde yaptığı konuşmada, protokolün diğer OSB'lerdeki katılımcılara kullandırılacak krediler için örnek teşkil edeceğini belirterek, Anadolu OSB'deki tüm katılımcıların bu işbirliğinden faydalanacaklarını umduğunu ifade etti.


İmzalanacak protokolle özellikle Anadolu OSB'de yatırımcıların ihtiyaç duyduğu ek finansmanın KGF garantörlüğüyle sağlanacağını vurgulayan Kurnaz, "KGF ulaştığı hacim, kadro sayısı ve organizasyon yapısıyla büyük inşa gerektiren özellikli projelere de kefalet verir hale geldi. KGF, 2,5 milyon liralık kefalet ile 5 milyon liralık yatırım projelerini destekler hale geldi. Bu, KGF ve bankalarımız açısından olduğu kadar KOBİ'lerimiz açısından da sevindirici bir gelişme" diye konuştu.


Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay da yatırımlarını kredi kullanarak yapan katılımcıların üzerindeki teminat bulma yükünü hafifletebilmek için imzalanan protokol ile kredi olanaklarının genişletildiğini söyledi. Söz konusu işbirliği kapsamında OSB arsalarının teminat olarak kullanılabileceğini kaydeden Tuncay, düşük maliyetlerle sürekliliği olan bir kredilendirme olanağı sunulduğunu ve bu sayede katılımcıların uygun koşullarda uzun vadeli kredi alabilmelerinin kolaylaşacağını dile getirdi.


Anadolu OSB'nin bugün yaklaşık 250 milyon dolarlık bir proje haline dönüştüğünü vurgulayan Tuncay, makine sanayi, elektrik sanayi, metal sanayi ve sağlık hizmetleri sektörlerinde faaliyet gösteren yatırımcılardan oluşan Anadolu OSB tamamlandığında, 300 fabrikada 15 bin ile 75 bin kişi arasında istihdam sağlanacağını bildirdi.


Tuncay, katılımcıların yurt içi ve yurt dışı piyasadaki rekabet gücünün ve üretim verimliliğinin arttırılması için ihtiyaç duyduğu modern teknoloji kullanımına da KGF'nin destek olacağını belirterek, "Keşke bu tür kefaletler yerine firmaların geçmişleri, başarı hikayeleri teminat olabilse ancak bankacılık sektöründe henüz böyle bir şey yok. KGF ve İş Bankası teminat açısından bize destek oldular. Bankacılık desteği olmaksızın iş yapabilmek gerçekten zor. Biz çalışacağız, siz imkan sağlayacaksınız. Sonunda kazanan Türkiye olacak" ifadelerini kullandı.


Türkiye İş Bankası Bölge Müdürü Fuat Cildam ise imzalanan protokolün sektörde bir ilk olduğunu vurgulayarak, banka olarak Anadolu OSB ve KGF ile olan işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.


Konuşmaların ardından Fuat Cildam, Hüseyin Kutsi Tuncay ve Hikmet Kurnaz tarafından protokol imzaları atıldı.


AA


Geri Dön