28 / 04 / 2024

İş Bankası az önce açıkladı… EYT’liler, bu kadar ödeme alacaksınız!

İş Bankası az önce açıkladı… EYT’liler, bu kadar ödeme alacaksınız!

EYT’den emeklilik başvurularını vermeye başlayan milyonlarca kişinin beklediği müjdeli haber bankalardan peş peşe gelmeye başladı. İş Bankası’nın yeni açıklaması EYT’den emekli olmak için gün sayanları memnun edecek. İşte ayrıntılar…



Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yasalaşması, yıllardır haklarını almayı bekleyen milyonların umudunu gerçeğe dönüştürürken, ilk maaşlarını almaya hazırlandıkları bu günlerde bankalardan da mutlu edici haberler geliyor.

EYT ile ilk etapta sayıları 2,5 milyonu bulan EYT’li grubundan bu ay emeklilik dilekçelerini Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) şubelerine verenler, Nisan ayından itibaren ilk emekli maaşlarını ceplerine koyacak.

 İş Bankası az önce açıkladı… EYT’liler, bu kadar ödeme alacaksınız!

Kademeli prim şartı getirilmesi nedeniyle, gerekli prim miktarını henüz tamamlamamış olanlar ise, tamamladıkları tarihten itibaren dilekçelerini verdiklerinde emekli olabilecek.

ÖDENECEK PROMOSYON MİKTARI YÜKSELDİ

Emekliler için önemi bir gelir kalemi olan emekli maaş promosyonlarından ise bu yıl EYT’den emekli olanlar da yararlanma imkanı bulacak. Bankalar, 2023 yılı için güncelledikleri emekli maaş promosyonu rakamlarını peş peşe açıklamaya başladı.

 


Geri Dön