28 / 04 / 2024

İş Bankası'ndan kadın girişimcilere destek yağacak! 5 yılda 100 milyar liralık kredi kullandıracak!

İş Bankası'ndan kadın girişimcilere destek yağacak! 5 yılda 100 milyar liralık kredi kullandıracak!

“Kadının Güçlenmesi Bildirgesi” ile kadın işletmecilere 5 yıl içerisinde 100 milyar TL tutarında finansman sağlayacağını taahhüt eden İş Bankası, Ağustos 2023 itibarıyla kadın girişimcilere 15,9 milyar TL’lik kredi sağladı.



Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (WEPs) imzacısı olan ve Mart ayında yayımladığı “Kadının Güçlenmesi Bildirgesi” ile kadın işletmecilere 5 yıl içerisinde 100 milyar TL tutarında finansman desteği sağlayacağını garanti eden Türkiye İş Bankası, söz konusu desteği hızlı bir şekilde kadın girişimcilere ulaştırmaya devam ediyor.

2022 yılında girişimci kadın müşterilerine 20,9 milyar TL’lik nakdi ticari kredi veren İş Bankası, bu kredi hacminin 12 milyar TL’sini KOBİ ve işletme düzeyindeki girişimci kadın müşterilerine verdi. Bankanın, 2023 Ağustos itibarıyla girişimci kadınlara kullandırdığı toplam kredi miktarı 15,9 milyar liraya ulaştı. Bu kredi hacmi içinde işletme-KOBİ segmentindeki kredi tutarı ise 7,8 milyar TL olarak gerçekleşti.

EBRD KREDİSİ İLE 1,1 MİLYAR TL’LİK KAYNAK

Banka, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile imzaladığı sözleşmeyle, “Kadın İşletmelere Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı-TurWiB” kapsamında temin ettiği 76 milyon dolar kaynağı, Ağustos 2022’den itibaren 18 ay içinde belirlenen kriterlere uygun olarak kullandırmaya başladı. İş Bankası, bu sözleşme ile 2023 Ağustos ayı itibarıyla kadın işletmelere 1,1 milyar TL  kaynak temin etti. 

İş Bankası ndan kadın girişimcilere destek yağacak! 5 yılda 100 milyar liralık kredi kullandıracak!

2585 GİRİŞİMCİ KADIN EĞİTİLDİ

Banka, 2022 Haziran ayından bu yana Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğinde devam ettirdiği Girişimde Kadın Gücü Projesi ile 2.585 girişimci ve girişimci adayına eğitim imkanı sağladı. Eğitim ve mentörlük sürecini başarıyla tamamlayan 3 girişimci kadını  Silikon Vadisi’ne götürecek olan İş Bankası, 10 kadına da geliştirme desteği verecek. Ayrıca, garantörlüğünü Applied Value Group (AVG), finansmanını İş Bankası’nın üstleneceği projeye ile kadınlara 100 bin TL’ye kadar teminatsız ve sıfır faizli kredi imkanı verilecek. 

Türkiye İş Bankası Kadının Güçlenmesi Bildirgesi 7 maddeden oluşuyor:

Kadınların ekonomik bağımsızlığını sürdürebilmeleri, iş hayatında aktif rol almaları için çalışır.

Kadınların finansal hizmetlere erişimi konusunda odaklı çalışmalar organize eder. 

Kadınların ekonomik hayattaki yerine finansal olmayan faaliyetlerle de destek sağlar.

Pazarlama ve reklam faaliyetlerinde toplumsal cinsiyet ayrımcılığını önleyecek tutum sergiler.

Banka, tüm faaliyetlerinde toplumsal cinsiyet eşitliğini gözetir.

İnsan kaynakları politikalarında kadınların farklılaşan talep ve ihtiyaçlarını dikkate alır. 

Kadın çalışan ve yönetici oranının yükselmesini teşvik eder.

 


 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön