27 / 05 / 2024

İş dünyası yeni asgari ücreti değerlendirdi

İş dünyası yeni asgari ücreti değerlendirdi

​​​​​​​Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3’üncü toplantısının ardından yeni asgari ücret belli oldu. Yeni asgarin ücret 11 bin 402 liraya yükseldiği duyuruldu. Yeni asgari ücret, iş dünyası tarafından da pozitif karşılandı.



Önümüzdeki süreçte alınacak para politikası tedbirlerinin fiyat istikrarına katkısıyla asgari ücrette uygulanan artışla elde edilen refah artışının korunacağını umduğunu kaydeden Kopuz, şu açıklamalarda bulundu: "Enflasyonist konjonktür yüzünden tıpkı 2022’de temmuz ayında yapılan düzenleme gibi bu yıl da sene ortası gelmeden asgari ücrette iyileştirme yapıldı. Bu çalışmayı haziran sona ermeden tamamlayarak milletimize Kurban Bayramı öncesinde bu güzel haber verilmiş oldu. Yeni asgari ücretin başta çalışanlarımız olmak üzere ekonominin tüm paydaşlarına ve Türkiye’ye hayırlı olmasını ümit ediyorum."

İş dünyası yeni asgari ücreti değerlendirdi

"ENFLASYON KONTROL ALTINA ALINDIKÇA ÇALIŞANLAR DAHA GÜZEL GÜNLER GÖRECEK"

Asrın İş İnsanları Derneği (ASRİAD) Genel Başkanı Adnan Danışman konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Hiç şüphesiz küresel çapta alım gücünün ciddi anlamda zarar gördüğü bu süreçte hem üreten kesim hem de çalışan kesim zorlanmaktadır. Bizim Türkiye olarak bunlar üzerindeki tartışmaları bir an önce geride bırakıp pastayı büyütme hedefine odaklanmamız gerekmektedir. Enflasyon kontrol altına alındığı sürece katma değeri yüksek ürünler üretip onlara iyi pazarlar bulmaya başlayacağız. Bu sayede hem üreticiler hem de çalışanlar daha güzel günler görecek.”

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran da yeni asgari ücrete yönelik, "Asgari ücret rakamı, diğer ücretler için temel teşkil etmesi, üretim ve iş maliyetlerini etkilemesi sebebiyle yalnızca işçiler için değil, işverenler ve hükümetimiz için de önemli bir rakam” dedi.

İŞKUR toplam 8 şehirdeki huzurevlerine çok sayıda personel alımı yapılacak! Kadrolar tek tek belli oldu!

TEB’ten istisnasız herkese 2.000 TL! CEPTETEB kullanıcılarının ay sonuna kadar 2.000 TL alacak!

Denizbank az önce açıkladı! Bu tarihe kadar adınıza geri ödemesiz para yatacak!


Geri Dön