30 / 04 / 2024

İş GYO Finans Merkezi projenin ruhsatını aldı!

İş GYO Finans Merkezi projenin ruhsatını aldı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı istanbul, Ümraniye ilçesinde satın aldığı yaklaşık 5 bin metrekare arsa üzerinde geliştireceği 18 katlı, ofis ile ticari alanlardan oluşan karma proje için ruhsatını aldı.



İIş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı istanbul, Ümraniye ilçesinde satın aldığı yaklaşık 5 bin metrekare arsa üzerinde geliştireceği 18 katlı, ofis ile ticari alanlardan oluşan karma proje için ruhsatını aldı. 71 bin 155 metrekare inşaat alanına sahip karma projenin tamamlanmasıyla birlikte Genel Müdür Turgay Tanes, yaklaşık 200 milyon dolar tutarında değer yaratılmasının beklendiğini söyledi. Geliştirilecek projenin kentin ana arterlerine yakın olduğuna dikkat çeken Tanes, "Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilecek uluslararası nitelikteki Fınans Merkezi içerisinde yer alması ve yakın çevresinde düzenli yaşam alanlarının bulunması, projeyi son derece değerli kılıyor" dedi. 


'Yatırımcı güveni olumsuz etkilenir' Kredi derecelendirme kuruluşu Fıtch BDDK'nın Bank Asya hisselerine el koymasının siyasi bir gerekçeden kaynaklanması halinde bu durumun Türkiye'ye olan yatırımcı güvenini olumsuz etkileyeceği belirtildi. 

Raporda, "Türkiye'de bankacılık sektörünün genel olarak iyi yönetildiğini ve BDDK'nın görece güçlü bir düzenleyici kurum olduğunu düşünüyoruz. Ancak BDDK'nın Bank Asya'ya müdahalesinin bankaya yönelik siyasi bir amaç sonucu gerçekleştiği gibi bir algı oluşabilir ve bankanın başına gelenler yatırımcıların Türkiye'ye güveni ve BDDK'nın bağımsızlığı konusunda orta derecede olumsuz bir etki oluşturur" denildi. 


Bugün



Geri Dön