27 / 05 / 2024

İş GYO, turizmle Avrupa'ya açılıyor!

İş GYO, turizmle Avrupa'ya açılıyor!

Bu yıl içinde biri Kapadokya diğeri ise Antalya'da iki otelin arazisini satın alarak kiralanabilir mülk gelirini artıran İŞ Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), gelecek gördüğü turizm sektöründe yatırım fırsatı arıyor



İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, 2001'de Antalya'da aldıkları Seven Seas otelinden sonra bu yıl Kapadokya'da Lykia Lodge Kapadokya ve yine Antalya'da Magic Life Imperial tesislerini satın alarak grubun turizmdeki payını yüzde 6'dan 11'e çıkardıklarını söyledi.

100 MİLYON DOLAR KİRA HEDEFİ
Tanes, Avrupa'nın gelişen ülkelerinde de turizm yatırımlarıyla ilgilendiklerini, portföylerine yurtdışında da turizm yatırımı eklemeyi hedeflediklerini söyledi. Hedeflerinin grubun yıllık kira getirisini 5 yılda 100 milyon dolara çıkarmak olduğunu söyleyen Tanes, ofis ve konut yatırımları da yapacaklarını kaydetti.
Sabah/Dilek Taş

Basında yer alan diğer haberler:

İş GYO Avrupa'da otel almak istiyor!

Bünyesine 2 yeni otel katan İş GYO, portföyünde yüzde 7'lik payı olan turizm yatırımlarını yuzae 12'ye çıkardı. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, "Turizmde yurtiçiyle sınırlı kalmayacağız. Avrupa'da bir otel satın almak ya da doğrudan yatırım yapmak için görüşmelerimiz var" dedi

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), turizm yatırımlarına ağırlık vermeye başladı. Son olarak Lykia Lodge Kapadokya ve Magic Life Der Club Kemer otellerini satın alarak portföyündeki otel sayısını 3'e çıkaran ve turizm segmentinin payını yüzde 12'ye yükselten şirket, gözünü Avrupa'ya çevirdi. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, Türkiye'nin gelecek dönemde turizmden çok daha fazla ekmek yiyeceğini ifade ederek, "Biz de bu sektöre daha çok ağırlık vereceğiz. Yalnız yurtiçi değil, yurtdışında da yatırımlarımız olacak" dedi. Tanes, Avrupa'nın henüz olgunlaşmamış piyasalarında otel satın alabileceklerini ya da sıfırdan yapabileceklerini belirterek, "Görüşmelerimiz var. Mülkü satın almanın dışında, sahibi olan şirketin hissesini de alabiliriz. Olası yatırımlara hazırız" diye konuştu.

KİRA GELİRİ 61 MİLYON DOLAR

İstanbul Tatilya'nın yerine yapılan Marmara Park Alışveriş Merkezi' nden (AVM) de ciddi kira getirişi elde edeceklerini hatırlatan Tanes, portföylerinde ofis yapılarının ağırlıklı olduğunu, ancak otel ve AVM'ler ile riski de dağıttıklarını kaydetti. îş GYO'nun büyük ihalelere girmediğini, ancak bunun finansal yetersizlik değil, bir tercih olduğunu kaydeden Tanes, şöyle devam etti: "Daha butik ve hızlı sonuç verecek işleri seçiyoruz. Meyvesini de alıyoruz. Bundan 10 yıl önce 3-5 milyon dolar olan yıllık kira gelirimiz, bugün yeni satın alma ve operasyonların katkısıyla 61 milyon dolara yükseldi.

İş GYO'nun istanbul Tuzla'daki 44 dönümlük bir arazide iş Bankası'na anahtar teslim bir teknoloji merkezi yapacağını belirten Turgay Tanes, bölgedeki projeleri şöyle anlattı: "Banka, İT teşkilatı ve bilişim birimlerini buraya taşıyacak. 2013'te bitecek proje kira gelirimizi yüzde 25 artıracak. Yandaki 21 dönüme de bu projeyi tamamlayacak; rezidans, ofis, AVM kullanımlı bir karma proje inşa edeceğiz. Burada ne yapılacağı biraz da gelen talebe bağlı. Tuzla'da 40 dönüm bir arsamız daha var. Burada 500-600 konut kapasiteli bir projeye başlayacağız. Ancak biraz kapalı devre olacak. Çünkü, satışlarımızı öncelikle bu teknoloji merkezinde çalışacak 4-5 bin kişiye ve kurum bünyesindeki çalışanlara yapacağız

Habertürk/Menekşe Ataselim

İŞ GYO Turizmde gelecek gördü, Avrupa'ya açılıyor!

Bu yıl içinde Kapadokya ve Antalya'da iki otelin mülkünü satın alan İŞ GYO, Avrupa'da da yatırım fırsatı kolluyor. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, 2011'de Tuzla'da teknoloji merkezi ve rezidans, Taksim'de ofis ve İzmir'de konut projelerine başlayacaklarını söyledi

Bu yıl içinde biri Kapadokya diğeri ise Antalya'da iki otelin arazisini satın alarak kiralanabilir mülk gelirini artıran İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), gelecek ögrüğü turizm sektöründe yatırım fırsatı arıyor. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, 2001'de Antalya'da aldıkları Seven Seas otelinden sonra bu yıl Kapadokya'da Lykia Lodge Kapadokya ve yine Antalya'da Magic Life Imperial tesislerini satın alarak grubun turizmdeki payını yüzde 6'dan 11'e çıkardıklarını söyledi.

100 milyon dolar kira hedefi
Bu yıl yaptıkları iki otel arazisinin satın almasıyla yıllık kira gelirlerini 61 milyon dolara çıkardıklarını söyleyen Tanes, Avrupa'nın gelişen ülkelerinde de turizm yatırımlarıyla ilgilendiklerini, söyledi. Tanes, "Hazır bir gayrimenkulü satın almak şeklinde de olabilir arazi satın almak şeklinde de... 3-5 aylık zaman diliminde görüşmelerin netleşeceğini düşünüyoruz" dedi. Tanes, hedeflerinin grubun yıllık kira getirisini 5 yılda 100 milyon dolara çıkarmak olduğunu da söyledi. Tanes, Lykia Kapadokya Lodge otelini 6 milyon euroya, yanındaki boş arsayı da 1 milyon euroya, Kemer'deki Magic Life Imperial tesisini ise 18.6 milyon euro satın aldıklarını açıkladı. 2001'de 45 milyon dolara aldıkları Seven Seas otelinin 4-5 yılda kendini amorti eder hale geldiğini belirten Tanes, kiralama yoluyla gelir elde edecekleri yatırımlara ağırlık vereceklerini söyleyen Tanes, "Bu süre zarfında u alanda bir yol kazasına uğramadık. Yatırımlara devam edeceğiz" dedi.

2011'de başlayacak yatırımlar
İş Bankası'na Tuzla'da teknoloji merkezi, yanında ofis ve rezidans Tuzla'da konut projesi  İzmir  Konak'ta konut projesi Taksim'de ofis projesi Avrupa'da otel satın alma

Turizmdeki mevcut yatırımlar
Seven Seas Oteli Lykia Kapadokya Lodge Magic Life Imperial Kemer

Tuzla'da konut yapacak

Tanes, Taksim'de 8.8 milyon dolara 7 katlı bir ofis binası satın aldıklarını da açıkladı. Tanes ayrıca Tuzla'da sahip oldukları iki arazinin birinde İş Bankası'na bir teknoloji merkezi ve yanında ofis ve rezidans, diğerinde ise teknoloji, merkezinde çalışanlara yönelik 500 konutluk bir projeye başlayacaklarını da kaydetti. Tanes, İzmir'deki projeye ise 2011 Haziran'da başlayacaklarını belirtti.

2 otel, 1 ofis 40 milyon dolar

Tanes, son dönemde gerçekleştirdikleri iki ofis bir otel projesinin kendilerine 40 milyon dolara malolduğunu söyleyerek "Alacağımız kira geliri yüzde 10 getiri sağlayacak. Teknoloji merkezi ile bu getiri yüzde 25'e yakın artacak" diye konuştu. Tanes, ofis, otel, konut ve AVM ticari mülk alanlarına yaptıkları yatırımları çeşitlendirerek riskleri dağıttıklarını belirtti.

Dilek TAŞ/Sabah Emlak


Geri Dön