05 / 05 / 2024

İş GYO'dan Ömerli ve Balmumcu'ya 2 yeni proje geliyor!

İş GYO'dan Ömerli ve Balmumcu'ya 2 yeni proje geliyor!

İş GYO Genel Müdürü Barlas Ülkü, şirketin şu an da inşaatı devam eden 2 projesi, bugünlerde de başlamayı düşündükleri 2 projeleri olduğunu açıkladı. İşte detaylar... 



ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümünden 1995'te mezun olan Ömer Barlas Ülkü, İş Bankası Teftiş Kurulu’na müfettiş yardımcısı olarak girdi ve 2000-2008 döneminde müfettiş olarak görev üstlendi. 2008-2012 döneminde de İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’de (İş GYO) İç Denetim ve Kontrol Müdürlüğünde müdür görevini sürdüren Ülkü, 2021'de Genel Müdür Yardımcılığı derken 31 Temmuz 2023’te İş GYO Genel Müdürü oldu.

İş GYO Genel Müdürü Barlas Ülkü, şirketin projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ülkü'nün söz konusu açıklamalarını Ekonomimcom köşe yazarı Vahap Munyar kaleme aldı. 

İş GYO dan Ömerli ve Balmumcu ya 2 yeni proje geliyor!

İş GYO Genel Müdürü Barlas Ülkü, İstanbul Tuzla Teknoloji ve Operasyon Merkezi, İş Kuleleri Kompleksi, Kanyon Karma Projesi,  Ankara  İş Kulesi, Maslak Binası, Taksim Lamartine Ofis Binası, İstanbul Tuzla Meydan Çarşı,  İzmir  Ege Perla, Mallmarine ve Marmara Park projelerinin portföylerinde yer aldığını belirtti.

Kasaba Evleri, İnİstanbul, Manzara Adalar, Ege Perla, Çınarlı Bahçe gibi projelerin tamamlandığını dile getiren Ülkü, bugüne kadar 1.5 milyon metrekarenin üzerinde inşaat alanı geliştirdiklerine, şu ana kadar da 5 bine yakın konutu teslim ettiklerine dikkat çekti. 

Ülkü, 2024'te ana odaklarının konut projeleri olacağını belirtti ve "Geliştirmeyi planladığımız büyük projelerin satış ve inşaat seviyesinin belirli bir aşamaya gelmesi 2025'i bulacak" diye konuştu. 

Ülkü, söz konusu açıklamasında İstanbul Balmumcu projesiyle ilgili "Portföyümüze Eylül 2022 yılında dahil olan ve depreme dayanıksızlığı saptanan Gayrettepe’deki bina yıkılıp yerine rezidans inşa edilecek. Bu proje 70 konuttan meydana gelecek. İnşaata bu yıl başlamayı planlıyoruz" bilgilerini verdi. 

İş GYO dan Ömerli ve Balmumcu ya 2 yeni proje geliyor!

İş GYO Genel Müdürü Barlas Ülkü, 2024’te 4 projeyi devam ettireceklerine vurgu yaptı ve "Şu anda inşaatı devam eden 2, bugünlerde başlamayı planladığımız 2 projemiz bulunuyor. Devam eden iki projemiz İstanbul Finans Merkezi ile Litus İstanbul olurken, diğer ikisi de Ömerli ve Balmumcu projeleri" ifadelerini kullandı. 

Tuzla konut projesinde geliştirme sürecinin sürdüğünü de açıklayan Ülkü, "Profilo AVM, İş Bankası’na geçmişti, biz satın aldık. Profilo AVM projesinde geliştirme çalışmaları, yapılan anlaşma çerçevesinde Artaş İnşaat tarafından yürütülüyor. 90 bin metrekarelik bir AVM’ydi. Yıkıldıktan sonra 26 bin metrekarelik öngörülüyor" bilgilerini verdi. 

İş GYO’nun portföyündeki gayrimenkullerin toplam değerinin 970 milyon dolar olduğunu açıklayan Ülkü, konut sektöründe işlerin küçüldüğünü "Sektör 5’inci hatta 6’ncı viteste gidiyordu. 2-3’üncü vitese geriledi. Perakende tarafında yavaş yavaş eskiye dönüş başladı. Ciro üzerinden kira geliri elde eden AVM’lerde dolulukların ve TL cinsinden gelirlerin yükseldiği görülüyor" ifadelerini kullandı. 

Barlas Ülkü, Konut tarafında iş temposunun 3'üncü vitese düşmesine rağmen, AVM’ler ve ofisler, İş GYO’nun yıllık kira gelirinin çıtasını yukarda tuttuğuna vurgu yaptı. 

İş GYO dan Ömerli ve Balmumcu ya 2 yeni proje geliyor!

İŞ GYO Genel Müdürü Barlas Ülkü, İstanbul Finans Merkezi’ndeki proje ile ilgili de konuştu ve İstanbul Finans Merkezi’ndeki ofis ve ticari alandan oluşan projemiz 33 bin metrekare kiralanabilir/satılabilir alanlı. İnşaat alanı büyüklüğü 74 bin metrekareye ulaşıyor. İnşaatı tamamlanan İstanbul Finans Merkezi’ndeki projemizin arsa, KDV ve finansman hariç toplam yatırım bedelinin 105 milyon dolara ulaşması öngörülüyor. rojede yer alan ofis ve ticari ünitelerin tamamının kiralanması durumunda senelik kira gelirinin 9.5 milyon doları bulabileceğini tahmin ediyoruz" ifadelerine yer verdi. 

İstanbul Ömerli’deki Kasaba projesinin 2022'de tüm teslimlerinin yapıldığını dile getiren Ülkü, "Arsa dahil toplam geliştirme maliyetinin 200 milyon dolar olmasını tahmin ediyoruz. İş GYO’nun projedeki payı yüzde 44 olurken, yeni etaptaki villalarda satışa uygun zamanda geçeceğiz" diye konuştu. 

Ankara Kasr-ı Han Konakları lansmana özel yüzde 25 peşinat 48 ay vade avantajıyla satışta! Yeni proje!

Aderan Global'den Antalya'ya 26 konutluk yeni proje! Palma Residence için start verildi! 

Zeray Grande Anatolia 60 ay sabit taksit fırsatıyla satışta! Yeni proje! 


Geri Dön