16 / 05 / 2024

İş yerleri depreme ne kadar hazır? İşte madde madde alınması gereken tedbirler

 İş yerleri depreme ne kadar hazır? İşte madde madde alınması gereken tedbirler

Kahramanmaraş merkezli depremler iş yerlerinin de tıpkı yerleşim binaları gibi depreme hazır olmadığını ortaya koydu. Peki iş yerlerinde depreme karşı hangi önlemler alınmalı? İşte uzmanından cevaplar.



İŞ GÜVENLİĞİNE DAİR DENETİMLER YAPILMALI

Yangın söndürme ve depreme dayanıklılık testlerinde iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının büyük sorun yaşadığını ifade eden Balta, “Sadece uyarıda bulunabilen iş sağlığı uzmanı eğer şikayet edip işi durdurursa da maalesef işten atılma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Çünkü yaptırım gücü yok. Ancak anlık ve sık yapılan denetimler riski azaltabilir. Eşyalar iş sağlığı uzmanının denetiminde gerekli yerlere yerleştirilmeli veya sabitlenmeli. Yangın tüpü pencerenin altında olmalı. Böylece kişinin yangın tüpünü cama vurarak oradan çıkması sağlanır” diye konuştu.

ÖNEMLİ BELGELER DİJİTAL ORTAMDA SAKLANMALI

Şebnem Akman Balta, alınması gereken diğer önlemleri şöyle sıraladı: Özlük dosyaları, kimlik fotokopileri, makinelerle ilgili kimlik bilgileri ve kimyasal maddelerle ilgili detaylar dijital ortamda saklanmalı. Ayrıca ilk yardım kiti de olmalı. Acil durum konteyneri oluşturulmalı ve 3 ayda bir deprem tatbikatı yapılmalı.


 


 


Geri Dön