29 / 04 / 2024

İş yerleri depreme ne kadar hazır? İşte madde madde alınması gereken tedbirler

 İş yerleri depreme ne kadar hazır? İşte madde madde alınması gereken tedbirler

Kahramanmaraş merkezli depremler iş yerlerinin de tıpkı yerleşim binaları gibi depreme hazır olmadığını ortaya koydu. Peki iş yerlerinde depreme karşı hangi önlemler alınmalı? İşte uzmanından cevaplar.



Deprem sırasında ve sonrasında bölgedeki iş yerlerinde bir çok yangın ve patlama meydana geldi. Son olarak da Hatay'ın merkez Antakya ilçesindeki plastik kasaların da bulunduğu narenciye soğuk hava deposunda çıkan ve korkutan yangın iş yerlerinin depreme karşı acil önlemler alması gerektiğini tekrar hatırlattı.

Uzmanlar sadece konutların değil iş yerlerinin de acil durum planına sahip olup depreme hazırlanması gerektiğini söylüyor. Peki, Acil durum planı nedir? İş yerlerinde acil durum planı nasıl olmalı?

İşin tehlikesine göre iş yerlerinde alınan önlemler değişirken özellikle patlama riski bulunan kimyasalların bulunduğu iş yerlerinde ekstra tedbir şart.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Dr. Şebnem Akman Balta, iş yerlerinde alınması gereken önlemleri anlattı.

 İş yerleri depreme ne kadar hazır? İşte madde madde alınması gereken tedbirler

İŞ YERİ ACİL DURUM PLANI NASIL OLMALI?

Deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası yapılması gerekenlerin iş yeri planında belirlendiğini anlatan Şebnem Akman Balta, şunları söyledi: “Önce iş alanı depreme dayanıklı hale getirilecek. Ağır makinalar sabitlenecek veya yerleştirilecek. Tekstil ve boya sektörü patlama riski içerdiği için kimyasal maddeler uygun depolanmalıdır.”

 


Geri Dön