28 / 04 / 2024

İşçi başına 35 bin-48 bin TL prim teşviki veriliyor! EYT’lilere ekstra müjde var!

İşçi başına 35 bin-48 bin TL prim teşviki veriliyor! EYT’lilere ekstra müjde var!

Sigortalı istihdamın artırılması; gençlere, kadınlara iş kapısı açılması kapsamında milyonlar vatandaş için prim indirim, teşvik ve destekler verilirken, bu imkânlardan yararlanan kişi sayısı 12 milyonu geçti. 18 başlıkta verilen prim prim teşvikinin detayları araştırılıyor.



Sigortalı istihdamın artırılması, gençlere, kadınlara iş kapısı açılması, bölgesel yatırımların teşvik edilmesi kapsamında milyonlarca çalışan için prim indirim, teşvik ve destekler veriliyor.

18 BAŞLIKTA PRİM DESTEĞİ VERİLİYOR

Sabah gazetesinin haberine göre, asgari ücret teşviki, işsizlik ödeneği, sosyal yardım alan vatandaşların istihdamına prim teşviki, 5 puanlık indirim başta olmak üzere 18 başlıkta prim teşviki sağlanıyor.

İşveren prim teşvikinden yararlanan kişi sayısı 12 milyonu geçti. Aynı zamanda, sosyal hizmetlerden faydalanan kişiler için verilen teşvik 60 ayı buluyor.

İşçi başına 35 bin-48 bin TL prim teşviki veriliyor! EYT’lilere ekstra müjde var!

İmalat alanında istihdam oluşturan işletmeye işçi başına verilen destek 48 bin TL’yi geçerken, diğer alanlar için de 35 bin TL’yi geçiyor.

İşsiz vatandaşları istihdam eden özel sektör işverenlerine prime esas kazanç üst sınırına kadar ki sosyal güvenlik primi işveren payları desteği 2 bin 51 TL ile 15 bin 387 TL arasında değişecek.

İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri de desteklenen sektörler arasında yer alırken; genç, kadın ve mesleki belge sahibi olan vatandaşlara yaşa göre 6 ile 54 ay arasında sigorta prim teşviki sağlanıyor.

İşte detaylar...


Geri Dön