08 / 05 / 2024

İşçi ve memurlardan maaşlara kira desteği talebi! Fahiş kiralar nasıl engellenecek?

İşçi ve memurlardan maaşlara kira desteği talebi! Fahiş kiralar nasıl engellenecek?

Konut kiralarında yaşanan yüzde 100'ü aşan yükselişler sebebiyle oturduğu evin kirasını ödeyemez duruma gelen vatandaşlar, yeni çağrılarda bulunuyor. İşçi ve memur temsilcileri maaşlara kira desteği verilmesini talep etti. 



CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, kira zamlarının en az 3 sene dondurulması önerisinde bulundu ve “Bunun yanı sıra yabancılara konut satışının en az bir yıl dondurulması da fiyatları düşürür” diye konuştu. 

Kamu Emekçileri Sendikası Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik ise pahalılığın yanı sıra konut bulamama probleminin de yaşandığının altını çizerek, "Memurlar bu kiraları ödeyemez duruma geldi, ücretlere kira desteği şart oldu" şeklinde konuştu. 

İşçi ve memurlardan maaşlara kira desteği talebi! Fahiş kiralar nasıl engellenecek? 

MALİYETLER DE KATLANDI 

İnşaat maliyetleri düşmeden konut arzında artış olmayacağının altını çizen İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, “Özellikle İzmir’de deprem, konut stoğunu eritti. Hâlâ yıkılmayı bekleyen binalar var. Yıkılanların yerine de yenisi yapılamıyor, çünkü müteahhitler maliyetlerle baş edemiyor. Kira ve konut krizini çözmek için önce enflasyon düşecek, sonra dolar düşecek, sonra konut yapımı başlayacak bunlar da en az iki yıl sürer” açıklamasında bulundu. 

Cumhuriyet'ten Ali Can Polat'ın aktardığına göre;  Ankara  Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Akçan da kiralık konut piyasasının tıkandığına vurgu yaparak, “Mevcut kiracılar için artışlara bir sınır getirilmeli. Yeni kiralayacaklar için de her mahallenin bir kira üst sınırı belirlenmeli. Bunlar belki fiyatları durdurur. Düşürmek kısa sürede imkânsız zaten. Onun için önce inşaat maliyetlerine bakmak lazım.” önerisinde bulundu. 

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri 6 gün sonra sona eriyor! Kimler emlak vergisi ödemez? 

En düşük memur maaşı 9.032 TL'ye, emekli aylığı 6.027 TL'ye yükselecek! İşte kalem kalem zamlı Temmuz maaşları! 

Hollanda'da kiralara sınırlama getiriliyor! Yüksek kiralarda 'Hollanda modeli' nedir?


Geri Dön