02 / 05 / 2024

Isınma masrafını azaltmak için yalıtım şart!

Isınma masrafını azaltmak için yalıtım şart!

Soğuk havalarla birlikte ısınma masrafları arttı. Eğer vaktinde evinizi giydirmediyseniz o üşüyecek, tabii siz de içinde üşüyeceksiniz.. Kış dönemini huzurlu ve sıcak geçirmek için sonbaharda tadilat işlerine öncelik verilir.



Soğuk havalarla birlikte ısınma masrafları arttı. Eğer vaktinde evinizi giydirmediyseniz o üşüyecek, tabii siz de içinde üşüyeceksiniz.. Kış dönemini huzurlu ve sıcak geçirmek için sonbaharda tadilat işlerine öncelik verilir. O günler maalesef çok geride kaldı. Eğer tadilat konusunda eksikleriniz varsa, daha da geç kalmadan baharla kolları sıvamaksınız. 


YALITIM ŞART!


Son yıllarda daha da bilinçli hale geldiğimiz yalıtım konusu hem evimizi ısıtmak hem de ülkenin sahip olduğu enerji rezervini boşa harcamamak için oldukça önemli.


Ülkemizde yalıtımsız binaların sayısı 15 milyondan fazla, bu da mevcut binaların yüzde 85'inin yalıtımsız olduğu anlamına geliyor. Ayrıca konutlarda tüketilen toplam enerjinin yaklaşık %75'inden fazlası ısıtma ve soğutma için tüketiliyor.


İşi bilen usta ve sektörce kabul edilen malzemelerle doğru şekilde yapılan mantolama ve ısı yalıtımı, çok düşük faturalarla kışı sıcacık geçirmenizi sağlayabilir.


Son 10 yılda yalıtımsız ve hatalı çatıların ülke ekonomisine verdiği

zararın 26 milyar TL'ye ulaştığın ifade ediliyor. Yapılan araştırmalara göre enerjimizin %40'ını yalıtımsız dış duvarlardan, %30'unu pencerelerden, %17'sini dış kapılardan, %7'sini çatılardan ve %6'sını da zeminden kaybediyoruz.


Akit 


Geri Dön