28 / 04 / 2024

İskenderun'da icradan 1.6 milyon TL'ye satılık 2 daire!

İskenderun'da icradan 1.6 milyon TL'ye satılık 2 daire!

İskenderun 1. İcra Dairesi; İskenderun'de yer alan 2 daireyi satıyor. Dairelerden biri 400 bin TL, tripleks dairenin fiyatı ise 1 milyon 200 bin TL. İhaleleri ise 4 Mart'ta yapılacak...



Verilen ilan şu şekilde;

Satılmasına karar verilen taşınmazların cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

1. TAŞINMAZ: Tapu kayıtlarına göre; iskenderun İlçesi, 3. Mıntıka, 296 parselde kayıtlı 250/3804 arsa paylı 5. Kat 13 bb. nolu taşınmazdır.

Taşınmazın Adresi: Atatürk Bulvarı, No: 83, Beşen Apt., 5. Kat, D: 13, iskenderun'dur.

Taşınmazın İmar Durumu: Uygulama imar planında bitişik 6 kat konut alanı olarak ayrılan alan içindedir.

Taşınmazın Genel Durumu ve Kıymeti: Mevcut daire 170 m2 olup denize nazırdır. 4 oda, 1 salon, mutfak, banyo ve VVC'den oluşmaktadır. Dairde yerler seramik, duvarlar alçı sıvalı ve plastik boyalıdır. Salonda zemin ahşap lambri ile kaplı, tavanlar kartopiyerlidir. Salon ve yatak odası önünde olmak üzere 2 balkon mevcuttur. Mutfak, tezgah üzeri suni mermer olup, tezgah altı ve üstü dolapları mevcuttur. Banyo ve WC duvarlar seramik döşelidir. Kapılar ahşap olup yağlı boyalıdır. Dış kapı çelik kapıdır. Pencereler plastik doğramadır. Daire, her türlü Belediye hizmetlerinden faydalanmaktadır. 5. kat 13 nolu mesken niteliğindeki taşınmazın mevkii, konumu, yapılış özellikleri, yıpranma payı dikkate alınarak toplam değeri ve satışa esas kıymeti 400.000,00.- TL. (dört yüz bin Türk Lirası) olarak belirlenmiştir.

2. TAŞINMAZ: iskenderun ilçesi, Konarlı Mıntıkası, 223 ada, 2 parselde kayıtlı 586 m2'lik alana yapılı 3 katlı tripleks taşınmazdır.

Taşınmazın Adresi: Meydan Man., Sahil Evler, Cengiz Topel Cad., No: 101, İSKENDERUN.

Taşınmazın İmar Durumu: Uygulama imar planında, ayrık 4 katlı konut alanı olarak görülmektedir.

Taşınmazın Genel Durumu ve Kıymeti: Tripleks dairenin zemin katı; 1 salon -1 oturma odası -1 yemek odası - mutfak ve wc'den oluşmaktadır. 1. katta ise 3 oda ve bir banyo bulunmaktadır. 2 yatak odası önünde 2 balkon vardır. 2. katta 3 oda vardır. Zemin ve 1. kat 240'ar m2, 2. kat 120 m2 olup toplam 600 m2'dir. Daire kaloriferlidir, denize nazırdır. Yerler mermer kaplı, odalar ahşap parke kaplamadır. Duvarlar alçı sıvalı ve plastik boyalıdır. Mutfak tezgah üzeri suni mermer kaplı, tezgah altı ve üstü dolapları mevcuttur. Banyo ve WC duvarlar komple seramik döşelidir. Kapı ve pencereler ahşap olup verniklidir. Dış kapı çelik kapı, binanın üzeri kiremit,çatılıdır. Bahçesinde süs havuzu bulunmaktadır. Belediye sınırları dahilinde olup her türlü belediye hizmetlerinden faydalanmaktadır. Dairenin değeri ve satışa esas kıymeti 1.200.000,00.TL. (bir milyon iki yüz bin Türk Lirası) olarak belirlenmiştir.

SATIŞ ŞARTLARI:
1- Taşınmaların Birinci Satışı 04.03.2011 CUMA günü 'Fener Caddesi, Eski Karayolları Binası, İskenderun 1. icra Dairesi Bahçesi, İskenderun adresinde;
1. taşınmaz 'iskenderun İlçesi, 3. Mıntıka, 296 parselde kayıtlı' 250/3804 arsa paylı 5. Kat 13 bb. nolu taşınmaz saat 11.00-11.10 arası,

2. taşınmaz 'iskenderun İlçesi, Konarlı Mıntıkası, 223 ada, 2 parselde kayıtlı' taşınmaz saat 11.20-11.30 arasında,

Açık artırma suretiyle yapılmasına, bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihalenin yapılmasına, böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla, 14/03/2011 PAZARTESİ günü, 1. taşınmazın saat 11.00-11.10'a kadar,

2. taşınmazın saat 11.20-11.30'e kadar, AYNI ADRESTE ikinci artırmaya çıkarılmasına, bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunmasına, Şu kadar ki; artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüç-hanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi gerektiğine, böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lâzımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Tellaliye resmi ve 1/2 tapu harcı ihale bedelinden ödenir. KDV, damga vergisi, 1/2 tapu alım-satım harcı ve masrafları alıcıya aittir. Taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanunu'nun 133'üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve % 10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5- Şartname, ilân tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009/114 Tal sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilân olunur.
Dosya No: 2009/114 Tal.


Geri Dön