30 / 04 / 2024

İSKİ, TMSF arsalarının değerini mi düşürüyor?

İSKİ, TMSF arsalarının değerini mi düşürüyor?

Erol Aksoy’un arsalarının üçte bir fiyatına satılmasına yönelik tartışma büyüdü. TMSF, iski’nin arsaların, değerini düşürdüğünü ileri sürdü.



TMSF, Erol Aksoy’un el konulan İstanbul’daki arsalarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın dostu olan Latif Topbaş’a üçte bir fiyata satışı konusunda İSKİ’yi suçladı. Konuyu gündeme getiren CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ise Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) “16 milyona alıcı bulmuşlar, ben 64 milyon TL’ye almak istiyorum” diye meydan okudu.


İşadamı Erol Aksoy’un el konulan arsalarının üçte bir fiyata satışı konusundaki tartışma büyüdü. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in “organize suç” iddiasına TMSF’den yanıt geldi. TMSF arsaların değer kaybetmesi konusunda İSKİ’nin kabahatli olduğunu açıkladı. TMSF fiyatın bu kadar düşmesinin gerekçesi olarak İSKİ’nin açtığı dava sonucu arazinin imar planının iptal edilmesini gösterdi.


Mahkeme kararlarına da yansıyan süreçte Erol Aksoy’un 2008’de metrekaresine 480 TL değer biçilen arsası, aylar sonra 280 TL’ye, en sonunda da 160 TL’ye düşürüldü. Arsa, neredeyse 3’te 1 fiyatına Latif Topbaş’a satıldı.


TMSF NE DİYOR?


Konunun gündeme gelmesi üzerine TMSF savunmaya geçti ve arsanın değer kaybının İSKİ’nin açtığı dava üzerine imar planının iptal edilmesinden kaynaklandığını açıkladı. TMSF, imar planının iptal edilmesi üzerine hazırlanan değerleme raporunda arazi için “10.7 milyon TL” fiyat belirlenmesine karşın 15 milyon TL muhammen bedelle ihaleye çıkıldığını hatırlattı ve yapılan ihalede 16 milyon 250 bin TL’ye alıcı bulunduğunu açıkladı.

CHP’li Tekin ise SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, mahkemenin arsanın imar planını ’’Alibeyköy Baraj Gölü uzun mesafeli koruma alanında kaldığı’’ gerekçesiyle iptal ettiğini, ancak bunun arsanın değerinin düşürülmesini açıklamaya yetmeyeceğini belirtti.


Ben 64 milyon lira veririm


CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, ’’Bu arsanın değerinin 37 milyon TL’den 10 milyon TL’ye düşürülmesi 3. köprü ve 3. havaalanı yollarının geçtiği bir döneme denk geliyor. Bu yollar yokken yapılan değerleme raporunda fiyat yüksek, çünkü o zamanki bilirkişiler daha çok üniversitelerde çalışan isimler. Böyle bir olayda, siz yargıya gittiğinizde yargıç ne yapacak? Emlak değerlendirme uzmanı değil, bilirkişiye bakacak. Vicdanı ile cüzdanı arasına sıkışmış bilirkişilik müessesesi var artık. TMSF arsayı 16.2 milyon TL’ye sattığını söylüyor. Ben 64 milyon TL veriyorum. Madem kamu yararı bana satsınlar” dedi.


Sözcü


Geri Dön