01 / 07 / 2024

İşkodra'daki İskenderun Camiisi hizmete açıldı!

İşkodra'daki İskenderun Camiisi hizmete açıldı!

Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü "Kardeş Müftülük Projesi" kapsamında Arnavutluk'un İşkodra kenti yakınlarındaki Barbuluş köyünde, İskenderun Müftlüğü'nce yapılan İskenderun Camisinin açılışı yapıldı.Törene çok sayıda davetli katıldı.



Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü "Kardeş Müftülük Projesi" kapsamında Arnavutluk'un İşkodra kenti yakınlarındaki Barbuluş köyünde, İskenderun Müftlüğü'nce yapılan İskenderun Camisinin açılışı yapıldı.


Törene Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, TİKA'nın Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin, Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan, İşkodra Müftüsü Muhammed Sütari ve Arnavutluk Diyaneti Başkan Yardımcısı Buyar Spahiu ve çok sayıda davetli katıldı.


Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, Arnavutluk'ta farklı toplulukların uyum içerisinde yaşadığını söyledi. Bu uyumun daimi olması temennisinde bulunan Bayraktar, "İşkodra ve İskenderun arasında müftülükler kardeşliği projesiyle inşa edilen bu caminin, iki toplum arasında kardeşlik sembolü olmasını dilerim" dedi.


Yeni Mesaj  


Geri Dön