29 / 04 / 2024

İŞKUR MEK, günlük 285 TL maaşla işçi alımı yapacağını duyurdu 

İŞKUR MEK, günlük 285 TL maaşla işçi alımı yapacağını duyurdu 

İŞKUR meslek edindirme amaçlı MEK kurslarında istihdam sağlıyor. En az ilköğretim mezunu olan kişiler günlük 285 TL ile bu kursa katılabilir. İŞKUR MEK tarafından yayınlanan bu istihdam için süreç ve şart detayları da paylaşılmıştır. İşte İŞKUR’dan istihdam fırsatı...



İŞKUR MEK, engelli bireyler için kaçırılmayacak bir istihdam fırsatı sundu. Bireylerin belirlenen tarihe kadar online başvuru yapmaları gerekiyor. Bu kurs kapsamında kişilere günlük 285 TL maaş verilecek. Peki başvuru süreci ne zamana kadar ve şartlar neler? İŞKUR MEK istihdam fırsatı hakkında tüm detaylar haberin devamında...

Personel alımı süreci

İşçi alımı sürecine başvuran adaylar için bir zorunluluk olarak, katılacakları kurs programına dahil olmaları gerekmektedir. Kurs, 6 Kasım 2023 tarihinde başlayacak ve bitiş tarihi şu an için belirlenmemiştir. Kurslar, işçilerin günlük olarak minimum 5 saat, maksimum ise 8 saat süreyle çalışmalarını gerektirecek ve haftada en fazla 6 gün boyunca devam edecektir. Toplam kurs süresi, 160 iş gününü aşmayacaktır.

Başvuru nasıl yapılacak?

1175026 numaralı MEK İŞKUR iş ilanı için başvurular resmen başladı. Bu ilan, dekoratif ev aksesuarları hazırlama elemanı mesleği için yapılan bir alımı temsil ediyor. Bu özel alım, engelli bireyler için düzenlenen bir kurs çerçevesinde gerçekleştirilecektir.

İŞKUR MEK, günlük 285 TL maaşla işçi alımı yapacağını duyurdu 

Başvuruların son tarihi olan 30 Kasım 2023 tarihine kadar İŞKUR'un çevrimiçi platformu olan e-şube üzerinden yapılabilir. Sadece online başvurular dikkate alınacaktır. Şahsen başvurular ya da posta yoluyla gönderilen başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Başvuru koşulları nelerdir?

İşçi alımı işin bazı başvuru koşulları belirlenmiştir. Başvuracak adaylar şu şartları karşılıyor olmalıdır:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 15 yaşını tamamlamış olmak,
  • Herhangi bir iş yerine kayıt olmamak,
  • Kurslara katılım sağlamak için herhangi bir cezai yaptırım almamış olmak,
  • Destek veren sorumlunun birinci veya ikinci dereceden akrabası olmamak,
  • Emekli olmamak, 
  • İş veya meslek danışmanlığı hizmetlerinden yararlanacak olan adayların başvurularında aranan şartlardan biri, ilan edilen alıma yönelik olarak aynı meslek dalında düzenlenen kurslardan herhangi birini tamamlamamış olmalarıdır.

Belediyelerden 140 personel ve işçi alımı! İşte o detaylar!

Polisevi daimi personel alımı yapacak! İŞKUR açıkladı; KPSS şartı aranmıyor

İŞKUR Ekim ayı için TYP personel alım ilanları duyuruldu! 3 ilde 496 TYP alım ilanları…

 


Geri Dön