02 / 05 / 2024

İŞKUR az önce açıkladı. Başvuran herkese 9 ay boyunca günlük 359 TL verilecek! Bu parayı hemen alın!

İŞKUR az önce açıkladı. Başvuran herkese 9 ay boyunca günlük 359 TL verilecek! Bu parayı hemen alın!

İŞKUR’un düzenlediği iş başı eğitim programları kapsamında katılanlara günlük olarak ödeme yapılıyor. Sisteme kayıtlı iş arayışında olanların mesleki tecrübe kazanmaları ve istihdam sürecine katılmaları amaçlanan program için detaylar belli oldu.



İŞKUR'a kayıtlı iş arayışında olanlar ve öğrenciler için büyük bir fırsat geldi. Mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak ve istihdam için uygun donanım kazanmaları amacıyla iş başı eğitim programları düzenleniyor. Söz konusu programdan yararlananlara 359 TL günlük para verileceği öğrenildi. Aynı zamanda, bu programa katılmak için bazı şartlar aranıyor. Başvuru yapmak isteyen kişiler için detaylar merak ediliyor.

İşbaşı eğitim programı; nitelikli işgücü bulmakta zorlanan işverenlere işe alacakları kişileri işyerinde belli bir süre gözlemleyerek ve eğitim vererek kişilere ilişkin ayrıntılı bilgi sahibi olma ve işe alma konusunda isabetli bir karar verme imkânı sunuyor.

Böylece, işverenler ihtiyaç duydukları işgücünü herhangi bir maliyete katlanma zorunluluğu bulunmadan kendileri yetiştirme olanağına kavuşmakta ve doğru işçi bulma imkanı elde ediyorlar.

İŞKUR az önce açıkladı. Başvuran herkese 9 ay boyunca günlük 359 TL verilecek! Bu parayı hemen alın!

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINDAN YARARLANMA ŞARTLARI

  • Minimum 5 sigortalı çalışana sahip olmak,

  • İŞKUR'a kayıtlı olmak,

  • Katılımcıların en az yüzde 70'ini 2 aydan az olmamak üzere program süresinin en az üç katı kadar süreyle istihdam etmeyi taahhüt etmek.

  • İşbaşı eğitim programına katılım sağlayacak katılımcı sayısına esas sigortalı sayısı, işverene ait vergi numarası altında ve programın düzenleneceği şehirde bulunan işyerleri için programın başlangıç ayından önceki 1 yıllık dönem içerisinde yer almak koşuluyla son altı aya veya altı aylık dönem ile ilgili olarak SGK'ya verilen sigortalı sayısını gösterir belgede yer alan toplam prim gün sayısının 180’e bölünmesi suretiyle hesaplanıyor.

  • İşverenler aynı şehirde ve aynı vergi numarası altında yer alan işyerlerinde çalıştırdıkları sigortalı sayılarının yüzde 30'una kadar katılımcı talep edebilirler.

  • Türk Meslekler Sözlüğünde meslek ana grubu "Nitelik Gerektirmeyen Meslekler" olarak tanımlanan meslekler haricindeki mesleklerde program düzenlenecek.

İşte detaylar...

 


Geri Dön