02 / 05 / 2024

Almanya, 45 bin lira maaşla işçi arıyor! İşte aranan şartlar...

Almanya, 45 bin lira maaşla işçi arıyor! İşte aranan şartlar...

Alman Federal İş ve İşçi Bulma Kurumu, Türk işçi alımı yapacağını duyurdu. Almanya, net olarak aylık 45 bin TL maaş verecek. İşte Almanya'ya gidecek Türk işçilerde aranan şartlar...



Almanya merkezli haber ajansı DPA’nın haberine göre, havaalanlarında özellikle son zamanlarda artan personel eksikliği kaynaklı aksamalar nedeniyle Almanya, diğer ülkelerden çalışan istihdam edecek. Havaalanlarındaki aksamalar nedeniyle hızlı bir şekilde harekete geçen Alman Federal İş ve İşçi Bulma Kurumu, Türkiye’den geçici olarak 2 bin işçi alacak. Çalışanlara hızlı şekilde vize ayarlanacak ve kalacak yerleri de ayarlanacak. 

Bu arada, haber ajansının aktardığı bilgilere göre, Türkiye'deki Alman makamları işçilerin istihdamı konusunda Almanya’daki kurumlardan onay almak zorunda da kalmayacak. Geçici süreyle çalışacak olan işçiler, Almanya’da en geç 6 Kasım’a kadar çalışcaklar. Bununla birlikte, işçilerden istenen özelliklere gelecek olursak birkaç husus öne çıkıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön