15 / 05 / 2024

Almanya, 45 bin lira maaşla işçi arıyor! İşte aranan şartlar...

Almanya, 45 bin lira maaşla işçi arıyor! İşte aranan şartlar...

Alman Federal İş ve İşçi Bulma Kurumu, Türk işçi alımı yapacağını duyurdu. Almanya, net olarak aylık 45 bin TL maaş verecek. İşte Almanya'ya gidecek Türk işçilerde aranan şartlar...



ALMANYA'YA GİDECEK TÜRKLER BU ŞARTLARI SAĞLAMALI 
Almanya işçi seçiminde, Türkiye’deki havaalanlarında çalışan kişilere önceliklenecek. Türk işçilerin en az A2 seviye Almanca bilmesi ve IATA tehlikeli madde eğitiminden geçmiş olması gerekmekte. Türk işçilerin havaalanı yer hizmetlerinde, check-in işlemlerinde, bavul yükleme bölümünde, güvenlik kontrollerinde, uçak doldurma- boşaltma görevlerinde çalışması amaçlanıyor. Ayrıca apronda araç sürücüsü ve VIP yolculara hizmet alanlarında da istihdam edilecekler. 

İşçilere ödenecek para konusunda da ayrıntılar belli oldu. Saatlik 14,25 Euro verilecek. Bu da aylık olarak bir işçinin 2 bin 550 Euro / 45 bin TL civarı maaş alacak anlamına geliyor. İşçilerin ülkeye daha çabuk adapte olabilmesi için Alman makamları kolaylık gösterilecek. Türk işçilere hızlı şekilde oturma ve çalışma izni verilecek ve öncesinde ise vize işlemleri daha hızlı yapılacak. Sadece 2-3 hafta içinde vize işlemleri sonuçlanacak. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön