28 / 04 / 2024

İŞKUR'da yeni dönem başladı! Resmi açıklama yapıldı: Bugün itibariyle yeni hizmetler sunulmaya başlandı

İŞKUR'da yeni dönem başladı! Resmi açıklama yapıldı: Bugün itibariyle yeni hizmetler sunulmaya başlandı

İŞKUR'un iş ve meslek danışmanları, "yetenek kapısı" platformu aracılığıyla gençlere kariyer rehberliği sağlayacaklar. Bu hizmet, genç bireylerin kendi potansiyellerini keşfetmelerine, mesleki becerilerini anlamalarına ve farklı meslekler hakkında bilgilendirilmelerine yardımcı olacak.



Üniversite kariyer merkezlerinin sunduğu hizmetler, tüm öğrenci ve mezunlar için daha erişilebilir kılınmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi öncülüğünde Yetenek Kapısı Platformu kuruldu. İş ve meslek danışmanları bu platformda görev alarak gençlerin iş dünyasıyla buluşmalarına vesile oluyor.

İŞKUR, Yetenek Kapısı ile iş birliği yaptı

İŞKUR'un son açıklamasında, üniversiteli gençlere kariyer rehberliği sunmak için 345 İş ve Meslek Danışmanı, Yetenek Kapısı Platformu'na eklendi. Bu danışmanlar Üniversite Kariyer Merkezleri ile iş birliği içinde Kariyer Danışmanlığı Modülü’nde hizmet verecekler.

Bu iş birliğinin genişletilmesi amaçlanıyor. Böylece danışmanlar zaman ve mekân kısıtlamalarına takılmadan bireysel ve mesleki gelişim için önemli kariyer danışmanlığı desteği vermeye sürekli olarak devam edecekler. Bugünden itibaren Türkiye'nin 81 ilindeki tüm üniversite öğrenci ve mezunları, Yetenek Kapısı platformuna kayıt olabilirler. Üniversitelerindeki iş ve kariyer danışmanları ile birebir ya da online görüşme ayarlamaları mümkündür. 

 İŞKUR da yeni dönem başladı! Resmi açıklama yapıldı: Bugün itibariyle yeni hizmetler sunulmaya başlandı

Yetenek kapısı nedir?

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin hayata geçirdiği Yetenek Kapısı, iş arayan üniversite öğrencileri ve mezunları için sunulan bir platformdur. Bu platform, sadece iş ve staj ilanlarıyla değil kariyer danışmanlığı, sektörel fuarlar ve çeşitli etkinliklerle de bireylere kariyer rehberliği sunmaktadır. Ayrıca Yetenek Kapısı ücretsiz bir platform olup üniversite öğrencileri ve mezunları kolayca kayıt olabilir.

Yetenek kapısı nasıl kayıt olunur?

Yetenek kapısı platformuna kayıt olmak için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekmektedir:

Öncelikle www.yetenekkapisi.org web sitesine gidin ve "Öğrenci Kayıt" bölümüne girin.

İstenen bilgileri ilgili formda eksiksiz bir şekilde doldurun.

Kayıt işlemi sırasında verdiğiniz e-posta ya da cep telefonuna gelen onay linkine tıklayarak şifrenizi belirleyin.

Yetenek kapısı sertifika veriyor mu?

Yetenek Kapısı'nın dijital öğrenim portalı olan YTNK TV, çeşitli kurslar, sertifika eğitimleri ve canlı etkinlik yayınlarını kapsar. 

İşsizlik maaşında buz kestiren rakam! Tam 10 bin 650 TL veriliyor! İŞKUR açıkladı!

KPSS şartı aranmadan huzurevleri personel alımı yapacak! Başvuru süreci başladı

Beklenen gün geldi çattı! Gözler Meclis'te: Emekli maaş zammı için 3 formül masaya yatırılacak!


Geri Dön