02 / 05 / 2024

Beklenen gün geldi çattı! Gözler Meclis'te: Emekli maaş zammı için 3 formül masaya yatırılacak!

Beklenen gün geldi çattı! Gözler Meclis'te: Emekli maaş zammı için 3 formül masaya yatırılacak!

Vatandaşların beklediği gün sonunda geldi. Meclis bugün açılıyor. Emekli maaşı ara zam, Bağ-Kur prim indirimi gibi düzenlemelerinin Meclis'ten geçerek yasalaşması bekleniyor. İşte maaş zamlarına ilişkin detaylar...



Milyonlarca vatandaşın gözü kulağı Meclis gündemine çevrildi. Meclis'in açılmasıyla birlikte Emekli maaşı, Bağ-Kur primi, ev hanımlarına emeklilik ve kadınlara erken emeklilik konuları masaya yatırılacak.

Yeni yasama yılında emekliler emekli maaşı ara zam düzenlemesi; esnaflar Bağ-Kur prim indirimi düzenlemesi için atılacak adımları yakından takip edecek. Hayata geçirilecek olan düzenlemeler için Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan oluşan 3'lü mekanizmanın çalışmaları devam ederken düzenlemelerin Meclis'e sunulacağı tarih merakla bekleniyor. 

 Beklenen gün geldi çattı! Gözler Meclis te: Emekli maaş zammı için 3 formül masaya yatırılacak!

2023-2024 EMEKLİ MAAŞI ARA ZAM DÜZENLEMESİ

Sabah'ın haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı emekli maaşı ek zam düzenlemesi için bütçe çalışmalarına devam ediyor. 7 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşı, yapılacak emekli maaşı iyileştirme çalışmalarıyla artırılacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan emekli maaşı iyileştirme çalışması sene sonuna kadar Meclis'e taşınacak. Düzenleme ile özellikle düşük emekli maaşı alan kesiminin maaşları dikkate alınıyor.

Söz konusu emekli maaşı ara zam çalışmalarında emeklilerin kök aylıklarına seyyanen artış veya oransal zam yansıtılması gündeme gelirken, en düşük emekli aylığı ödemesinin de arttırılması söz konusu olabilecek. Ayrıca en düşük emekli maaşı için çalışmalar devam ederken Cumhuriyetin 100. yılına özel bir kereye mahsus olmak üzere emeklilere ikramiye ödenmesi de masada bulunuyor.

EMEKLİ MAAŞI ZAM TAKVİMİ NETLEŞTİ Mİ?

Meclis'in açılmasıyla birlikte emekli maaşı ara zam düzenlemesi için detaylar ortaya çıkmaya başlayacak. Bu kapsamda 2023 sene sonuna kadar emekli maaşı ara zam çalışmalarının sonuçlanması bekleniyor. Emekli maaşı ara zam düzenlemesi için bütçe çalışmaları devam ederken, senede iki kez düzenlenen emekli zammı Ocak ayında yeniden belirlenerek milyonların alım gücü artırılacak. 

Birinci: Ara zam ile en düşük emekli maaşı artacak
İkinci: Ocak ayı maaş zammı ile alım gücü iyileştirilecek

 Beklenen gün geldi çattı! Gözler Meclis te: Emekli maaş zammı için 3 formül masaya yatırılacak!

EMEKLİ MAAŞI ARA ZAM İÇİN MASADAKİ FORMÜLLER

Emekli maaşı ara zam düzenlemesinde;

Oransal artış, Seyyanen artış, ve Taban maaş artış konuları gündemde yer almaya başladı.

Emekli maaşı zammı düzenlemesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı teknik, Hazine ve Maliye Bakanlığı ise bütçe olarak çalışmayı yürütüyor. Taslak çalışmanın netleşmesi sonrası düzenleme kamuoyu ile paylaşılacak.

Yaklaşık 18 milyon kişiye bir ödemenin söz konusu olması ve bütçe dengesini bozmadan çalışmaların gerçekleşmesi nedeniyle Bakanlık ince eleyip sık dokuyor. Örneğin burada 5.000 liralık bir ödeme söz konusu olursa 90 milyar liralık bir maliyet söz konusu oluyor.

Konutta devlet işe el atmalı!

Biden, beklenen imzayı attı, hükümetin kapanması önlendi!

O ildeki 3 arsa satılıyor! KDV'den muaf arsa sahibi olmak isteyenler dikkat! 


Geri Dön