05 / 05 / 2024

İslam Bilim Müzesi'nin bir kısmı ziyarete kapandı!

İslam Bilim Müzesi'nin bir kısmı ziyarete kapandı!

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Marmaray çalışmaları sırasında, sur duvarlarına bitişik, İslam Bilim Teknoloji Tarihi Müzesinin duvarlarında meydana gelen tahribata ulaşıldığını belirtti



 İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili,  Marmaray  çalışmaları sırasında, sur duvarlarına bitişik, İslam Bilim Teknoloji Tarihi Müzesinin duvarlarında meydana gelen tahribata ulaşıldığını belirterek, 'Tedbir anlamında, müzenin 6"da 1"lik kısmını ziyarete kapattık' dedi.
               
Bilgili, Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan ve Mimar Sinan türbelerinin restorasyonuna ilişkin imza protokolü öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
               
Marmaray çalışmaları sırasında, Topkapı Sarayının zarar gördüğüne yönelik bilgilerin yanılgı olduğunu belirten Bilgili, tünelin çalışmaları sırasında, Sur-u Sultani denilen ve sarayın, etrafını çevreleyen surlarda çatlamalar meydana geldiğini söyledi.
               
Bilgili, tünelin, Gülhane kısmından ve yerin yaklaşık 44 metre altından geçtiğini ifade ederek, 'Marmaray çalışmaları sırasında, sur duvarlarına bitişik İslam Bilim Teknoloji Tarihi Müzesinin duvarlarında meydana gelen tahribata ulaşıldı. Tedbir anlamında, müzenin 6"da 1"lik kısmını ziyarete kapattık' diye konuştu.

Yıldız Teknik Üniversitesine müracaatta bulunduklarını anlatan Bilgili, teknik ekibin, rapor hazırlayacağını ve rapor doğrultusunda tedbir için kapatılan bölümün ziyarete açılacağını kaydetti.
               
-'MARMARAY YETKİLİLERİNİ TEDBİR İçİN UYARDIK'-
               
Ahmet Emre Bilgili, Marmaray çalışmalarında ikinci bir tünel geçişinin olacağını belirterek, 'Marmaray yetkililerini tedbir için uyardık' dedi.
               
Topkapı Sarayı ve Ayasofya Müzesinde herhangi bir tehlikenin söz konusu olmadığını ifade eden Bilgili, surların saraya uzak yerden geçtiğini ve Yıldız Teknik Üniversitesinden gelen uzmanların bunu da incelemesini istediklerini bildirdi.
A.A


Geri Dön