18 / 05 / 2024

İslam Memiş 1800 lirayı işaret etti! Fakat 'ama'sı var

İslam Memiş 1800 lirayı işaret etti! Fakat 'ama'sı var

Altın fiyatların son dakika gelişmesi. Finans analisti İslam Memiş, gram altın için yeni bir rekorun 1800 seviyesine ulaşabileceğini ifade ederek düşüş olasılığını da işaret etti. İşte tüm detaylar...



Memiş, ilk olarak borsa ve döviz kurları değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

Memiş, "Borsa İstanbul 5900 puanda. Gün içinde kar satışları gördük. 5890'a kadar geriledi. Tepki alımıyla buradan yükselişini devam ettirdi. Borsadan çıkış yaptım, 5470'e kadar beklemeyi tercih ediyorum. 5770 test edilince tekrar yoruma ihtiyaç var. Belki buradan yüzde 50 alırım yapabilirim. Borsa yatırımcısı TL üzerinde gözlemliyor ve rekorlardan bahsediyor. Borsayı sadece TL ayağına değil, dolar bazında değerini de takip etmek gerekiyor. Çok basit. Endeks bölü dolar. Dolar karşısındaki değerini görmüş olacaksınız. Dolar karşısındaki değeri ucuz kalmaya devam ediyor" dedi. 

"EYLÜL AYINDA CİDDİ ARTIŞ GÖREBİLİRİZ"
"Muhtemelen eylül ayı gibi yabancı yatırımcı sayısında yüzde 35'i görebiliriz diye tahmin ediyorum. Dolar bazındaki endeksin ucuz olduğunu söyleyebilirim. Bu da yabancı yatırımcıları cezbeder. Eylül'de ciddi artış görebiliriz ama TL bazlı beklemeye devam ediyorum."


Geri Dön