03 / 05 / 2024

İslam Memiş altın bir sonraki sıçrayışta geleceği seviyeyi açıkladı

İslam Memiş altın bir sonraki sıçrayışta geleceği seviyeyi açıkladı

Altını olanlar ve almak isteyenler dikkat. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altında rekor seviyeyle ilgili konuştu. İşte tüm detaylar...



BITCOIN'DE MANİPÜLASYON YÜKSELİŞLERİ GERÇEKLEŞEBİLİR
Bitcoin'in 16 bin 674 dolar seviyesinde olduğunu belirten Memiş, "Baskılanan ve yatay süreçle ilerleyen trend var. Manipülasyonlar devam ediyor. Ne çöküşler ne yükselişler, bir söylemde bulunmamız mümkün değil şu an. Bir manipülasyon yükselişi gerçekleşebilir. Ulus devletler bu piyasa ile ilgili hala yasal düzenleme açıklamadı. Çünkü kendi dijital paralarına öncelik verdiler" değerlendirmesinde bulundu.

STERLIN TL'DE POZİTİF GÖRÜNÜM
Memiş, "Sterlin dolar 1.1896. Beklediğimiz yükselişler gerçekleşti. Hızlı toparlanma ile yoluna devam ediyor. Sterlin TL'de pozitif görünüm devam ediyor. Serbest piyasalarda 22.28 seviyesi var. Pozitif beklentim devam ediyor. Yıl sonu için 25 lirayı beklemeye devam ediyorum" ifadelerini kullandı.

'İNDİRİM' UYARISI: TUZAĞA DÜŞMEYİN
Yıl sonunun yaklaşması ile birlikte her yerde gördüğümüz indirim mesajlarına kanmamamız gerektiğini belirten Memiş, "Türkiye'nin kurumsal şirketleri var. Bunların yaptıkları yüzde 10-15'lik indirimler kabul edilebilir ancak sosyal medyada, hep böyle yüzde 50-60-70 indirimlere dair de bir furya göreceğiz. Bu tuzaklara karşı uyanık olmak lazım" dedi.

"Bir şeyin maliyetini-indirimini hesaplamak için bugünkü döviz kurunu, enflasyon farkını hesaplamamız gerekiyor" diyen Memiş şu uyarılarda bulundu: "Nasıl olur da enflasyon yüzde 85 ve yüzde 70 civarındayken indirim yaparsınız? Bu koca bir yalan. Mücevherat dolarla hesaplanıyor. Gram altın TL fiyatı 775'ten yıla başladı, şu anda 1060 lirada. Geldikleri nokta belli, nasıl olur da yüzde 60-70 indirim olur? Buna da dikkat etmeniz gerekiyor. Çok büyük altın, mücevher indirimleri var tuzağına düşmeyin."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön