05 / 05 / 2024

İslam Memiş borç kuralını açıkladı! Borcu olanlar dikkat! Buna uymazsanız batarsınız

İslam Memiş borç kuralını açıkladı! Borcu olanlar dikkat! Buna uymazsanız batarsınız

Altın ve para para piyasaları uzmanı İslam Memiş, vatandaşların, “Borç vermeli miyiz?” sorusunu yanıtlayıp, bu zamanda nasıl birikim yapılacağını açıkladı. İşte detaylar…



“EN AZ ÜÇTE BİRİNİ HARCAYACAĞIZ”

Birikim yapıyoruz fakat belli kısmını kendi gelişimimize ayırmamız lazım. Yatırımımız varsa, işimize de yatırım yapmak gerek. Bu süreçte şu da önemli; belli bir miktar kazanıyor, sabit geliri var, ticaret yapıyoruz fakat gelirden çok harcama yapmayacağız.

Gelirimizin miktarını hesaplayıp, en fazla üçte birini harcama yapacağız.

Bir hedef koyarsak, para biriktirmemiz, borçlanmamız, kenara para koymamız, daha çabuk hale gelir. Ev, araba, arsa almayı hedef koyabilirsiniz. O hayal birikimlere daha kolay ulaşmaya sebep olacaktır” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

BORÇ PARA VERMELİ MİYİZ?

Memiş, bunlarla birlikte, verilebilecek borçlar hakkında da konuştu. İnce eleyip sık dokumamız gerektiğini belirten Memiş, “Bizden borç isteyenler oluyor ama bazılarını ayıklamamız gerekecek. “Rahattık, sorumluluk sahibi olmaz, ileride arkadaşlığımız bozulacak” deyip, onlara borç para vermeyeceğiz. Verilmeyen sözler sizin hayatınızı etkileyecekse kesinlikle borç vermeyin” şeklinde bu devirde borç para vermeli miyiz sorusunu yanıtladı.

İslam Memiş borç kuralını açıkladı! Borcu olanlar dikkat! Buna uymazsanız batarsınız

EDİTÖR NOTU: Bu haber 24 Temmuz 2022 tarihinde saat 08.16’da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,74 Türk Lirası, euro 18,12 Türk Lirası, altının gramı ise 985 Türk Lirası değerinde.

Benzin, motorin ve LPG'de sallantı devam ediyor! İl il fiyatlar kaç TL? Shell, BP, Opet, PO 24 Temmuz 2022 fiyat listesi

iPhone almak isteyenlere müjde! Carrefoursa’dan iPhone 11’e 1000 lira indirim! İşte 22 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Demir ve çimento fiyatlarına bu hafta zam geldi mi? İşte 23 Temmuz 2022 güncel demir ve çimento fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön