Altın & Dolar

İslam Memiş bu kez gram altında 3 bin 500 TL için resmen tarih verdi! Elinde avucunda altın olanlar hemen bakın!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Mayıs'ın 'gümüş' ayı olarak geçtiğini belirtti. Memiş, gram altında 3 bin 500 TL için de resmen tarih verdi.

Yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Finans analisti İslam Memiş, Youtube kanalında piyasalara dair değerlendirmeler yaptı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Memiş, Mayıs'ta gümüşün gram altını tahtından ettiğini söylerken gram altında 3 bin 500 TL zirvesi için ise tarih verdi.

İslam Memiş açıklamasında "Mayıs ayı bitti. Geniş bant aralığında, belirsizliğin olduğu mayıs vardı karşımızda. Son işlem gününde de yatay bir süreç oldu. Sakin bir Mayıs'ı geride bıraktık. Bu seyir 2 hafta daha sürecek gibi duruyor. Bir dışsal etki olur, içsel etki olur yeniden yorumlarız fakat bu sakin seyirin 2 hafta daha süreceğine işaret ediyor. Tatil de geliyor. İnsanlar ya tatile çıkacak ya da memleketlerine gidecekler. 9 günlük tatilde iç piyasalar da kapalı olacak" ifadelerini kullandı.

İslam Memiş şu şekil devam etti: "Borsa İstanbul 10 bin 409 puanda. 0.71'lik düşüşle Mayıs ayını uğurladı. Teknik düzeltmeler bitmedi. Senenin ilk yarısında borsa yatırımcısına kazandırdı. Kurumsal şirketleri seçenler borsada kazandı. Senenin 2. yarısında da daha çok profesyonel destek alan yatırımcıların kazanacağı yatırımcılar olacak. Borsaya girecekler bu yüzden bir defa daha düşünsün. 9 bin 400'e kadar seviyeler masada duruyor düşüş için.

İslam Memiş, bu değerlendirmelerden sonra altın rakamlarını değerlendirdi...

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Ons altın 2 bin 343 dolarda. Yatay ve sakin seyirde haftayı tamamlıyor. 2 bin 380 dolara kadar toparlanma beklentimiz vardı. 2 bin 280-2 bin 380'i bekliyoruz. 2 bin 363 dolara kadar yükseldi, satış yedi. Önümüzdeki hafta yeniden aşağı yönlü trend görebiliriz diye düşünüyorum ons altında" ifadelerini kullandı.

Memiş, şu şekilde devam etti:

"Gram altın 2 bin 427-2 bin 437 lirada. Ons altına kıyasla hareket eden bir gram altın var karşımızda. 2 bin 400-2 bin 450 lira aralığında olmayı sürdürüyor. Gram altında alım zamanı gelmiştir. Gram altındaki sene boyunca ve 2. yarı beklentimizde 3 bin-3 bin 500 TL beklentim devam ediyor. Temmuz ayında yükseliş dalgası, Eylül'de ayında yeni zirveler olabilir.

İş Bankası yeni emekli promosyonu Haziran 2024! Başvuran emeklinin hesabına işte tam bu kadar yatırılacak! 

En yüksek emekli promosyonu veren banka hangisi?

Arsa ve arazi almayı düşünenler dikkat! Toprak yatırımının avantajlarını uzmanı açıkladı!