18 / 07 / 2024

İslam Memiş depremden sonra baş gösterecek buhranı açıkladı! İşte piyasanın alacağı şekil!

İslam Memiş depremden sonra baş gösterecek buhranı açıkladı! İşte piyasanın alacağı şekil!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, geçtiğimiz hafta Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 şehri etkileyen depremin ekonomiye nasıl etki edeceğini anlattı. İşte detaylar!




Kahramanmaraş merkezli olan on ili acı bir şekilde etkileyen iki büyük depremlerin ülke ekonomisine yönelik zararlarının neler olacağını İslam Memiş anlattı. Uzman isim İslam Memiş, vatandaşları deprem manipülasyonu yapan çevrelere karşı çok dikkatli olmaları yönünde uyardı. Yeni Akit'e konuşan ünlü ekonomist İslam Memiş, Kahramanmaraş depremine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Asrın felaketi olarak tabir edilen yer yüzündeki depremlerin en büyüğü Türkiye'de yaşandı." diyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Bu yaranın ekonomik boyutu da olacak ve hemen kapanmayacaktır” diye konuştu. Depremin bilançosunun 55 ile 60 milyar dolar düzeyinde olabileceğini dile getiren İslam Memiş, "Malum Türkiye bir de seçim sürecinin içinde yer alıyor. Karşımızda devletin itibarsızlaşmasını isteyen kesimler olduğu görülmektedir. Bir de elini taşın altına koyup, bu maliyetin farkında olan bir kesim de var” dedi.

AMAN DİKKAT! BU TUZAĞA DÜŞMEYİN!

Depremden dolayı ülke genelinde ticaretin durduğunu ifade eden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Depremin ekonomik maliyeti sonucunda vergi yükünün hepimiz için yılın yarısından sonra artacağını tahmin ediyorum. Depremin etkilediği bölgenin nüfusuna baktığımızda Türkiye nüfusunun yüzde 15,2'sine tekabül ediyor. 10 şehrin dışında kalan 71 ilde ağır psikolojik hasarları oldu. Ülke genelinde ticaret bir anda durdu." şeklinde konuştu.

Uzman isim İslam Memiş, deprem manipülatörlerine dair de şunları söyledi; “Yaşanan süreçte, "Devlet nerede" diyen kesimin ekonomik olumsuzlukları da seçime giden süreçte kullanmak isteyecekler. Deprem üzerinden manipülasyonlarını yaptılar. Ortalık biraz daha durulunca sıra ekonomiye gelecek. Sosyal medyada bu sefer de ekonomi operasyonuna başlayacaklar. Vatandaşlarımızın bu tuzaklara düşmemesi gerekmektedir. Soğukkanlı olup, omuz omuza yaralarımızı sarmamız gereken bir dönemin içinde bulunmaktayız.”

120 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 17 Şubat 2023 fiyat listesi!

Tapu sahiplerine uyarı üstüne uyarı! Hakkınızı kaybetme riski ile karşı karşıyasınız!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön