29 / 04 / 2024

TÜİK aralık ayı güven endekslerini açıkladı! İşte puanı artan ve azalan sektörler!

TÜİK aralık ayı güven endekslerini açıkladı! İşte puanı artan ve azalan sektörler!

TÜİK, aralık ayı perakende ticaret ve inşaat güven endekslerini açıkladı. İşte verilere göre artan ve azalan güven endeksleri…



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) “Ekonomik Güven Endeksi Kasım 2022” verilerini paylaştı. Ekonomik Güven Endeksi Eylül ayında 94,3 iken, Ekim'de yüzde 3,0 oranında artarak 97,1 değerini almıştı. Eylül ayına göre Ekim'de tüketici güven endeksi yüzde 5,3 oranında artış göstererek 76,2 değerini, imalat sanayi güven endeksi yüzde 1,8 oranında artarak 102,0 değerini almıştı.

İNŞAAT SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİNDE ARTIŞ

Ekonomik güven endeksinin 100'den büyük olması genel ekonomik durumda iyimserliğe, 100'den küçük olması ise kötümserliğe işaret ediyor. Verilere göre; Perakende ticaret sektöründe geçen aya göre, mevcut ürün stok seviyesi yüzde 0,1 azalma gösterdi. Son üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar yüzde 3,2, gelecek üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar beklentisi yüzde 9,6 artış gösterdi. Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi ise geçen ay 91,6 iken bu ay bir puanlık artışla 92,6’ya çıktı.

TÜİK aralık ayı güven endekslerini açıkladı! İşte puanı artan ve azalan sektörler!

EKONOMİK GÜVEN ENDEKSİ KASIM AYINDA DÜŞTÜ

İnşaat sektöründe alınan kayıtlı siparişler de dikkat çekti. Geçen aya göre kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi yaklaşık yüzde 4 azaldı. Gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisinde ise yüzde 5,4'lük bir artış yaşandı. Verilere göre, Ekim ayında 97,1 olan ekonomik güven endeksi Kasım ayında yüzde 0,2 oranında gerileyerek 96,9 değerine indi.


Geri Dön