30 / 07 / 2024

İslam Memiş dolarda kritik tarihi açıkladı: Satmak mı almak mı?

İslam Memiş dolarda kritik tarihi açıkladı: Satmak mı almak mı?

Yatırım yapanları yakından ilgilendiren detay... Seçimden sonra hızla yükselen kur günümüzde rekorlar kırıyor. Gösterge kur ile fiziksel kur arasındaki makas aralığının yeniden açılmasıyla birlikte dövizde dikkat çeken gelişme. İslam Memiş, bu durumu yorumladı.



Altın fiyatlarına dair açıklamalarda bulunan Memiş, 25 - 26 Temmuz tarihleri arasında paylaşılacak faiz kararı ile tahminlerini paylaştı. Ons altın fiyatının 2.000 bandını aşacağına dair tahminlerini paylaştı. Faiz beklentilerini açıklayan 100 ekonomist ise 25 baz puanlık bir artış olacağı yönünde belirtiyor.

DOLARDA BÜYÜK TEHLİKE
Dolar kuru hakkında kritik açıklamalarda bulunan uzman isim uyarılarından bahsetti. Euro / dolar paritesinin 1.12 seviyelerinde olduğunda yaptığı uyarıyı bir kez daha hatırlattı. Kar satışlarının üzerine 1.11'e çekilen pariteye dair ifadelerinin ve beklentilerin karşılık bulduğunu belirtti.

Faiz kararına karşı tahminlerinin olması halinde dolar endeksinin gerileceğini açıkladı. Bu durum karşısında ise parayı dolarda tutmak yerine euro ya da altın alınması gerektiğini belirtiyor.


Geri Dön