Altın & Dolar

 İslam Memiş'ten altın için sert uyarı geldi!

ABD enflasyon verileri ve Avrupa Merkez Bankası kararlarının yatırımcıların gündeminden düşmeyen altın fiyatlarında beklenmedik dalgalanmalara sebep olabileceği belirtilirken, İslam Memiş'ten sert uyarı geldi.


Yatırımcıların gündeminde yer alan altın piyasası yeni haftaya dalgalı bir şekilde başladı. Halktv’de yer alan habere göre ABD enflasyon verilerinin bu hafta açıklanmasının altının ons fiyatında büyük bir oynaklık yaratabileceği belirtiliyor. Yaptığı her açıklama yatırımcılar tarafından oldukça yakından takip edilen Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara dikkatli olmaları yönünde uyarılar yaptı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş açıklamasında “Bu hafta ABD’den gelecek olan enflasyon verileri, küresel piyasalar için kritik. Altın, 2 bin 530 dolar seviyelerinde dalgalanmalar yaşayabilir" dedi. Açıklamasında ayrıca, 2 bin 470 dolar seviyesinin destek noktası olduğunu vurgulayan İslam Memiş, bu sebeple altın yatırımcılarının ani hareketlere karşı dikkatli olması gerektiğine değindi.

İşte Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in altın yatırımcıları için büyük önem taşıyan o açıklamaları...


ONS FİYATI KRİTİK SEVİYELERE YAKIN

Paylaşılan detaylara göre geçtiğimiz hafta ABD’den gelen tarım dışı enflasyon verileri, beklentilerin altında kalarak ons altının yükselmesine destek sağlamıştı fakat 2 bin 532 dolarlık rekor seviye henüz kırılamadı. Bu hafta da tüm gözler yarın açıklanacak olan ABD enflasyon verilerinde olacak.

İSLAM MEMİŞ’TEN YATIRIMCILARA ÖNERİLER

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara özellikle bu ay temkinli olmaları gerektiğini söyledi. "Altın borcu olanlar veya yatırım yapmayı düşünenler, bu fırsatı değerlendirebilir" dedi. İslam Memiş, altın fiyatlarının uzun vadede 3 bin doları görebileceğini de söyledi.

ALTIN TUTANLAR ACELE ETMEMELİ

Finans Analisti İslam Memiş açıklamasında altın sahiplerine nakite ihtiyaçları olmadığı sürece hiçbir şekilde acele etmemelerini tavsiye etti. İslam Memiş açıklamasında özellikle dalgalanmalar esnasında sabırlı olmanın önemine de değindi.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM 

Yatırımcıların en gözde yatırım araçları arasında yer alan altının gram fiyatı şu an 2 bin 735 Türk Lirası'ndan işlem görürken, ons altın da 2 bin 497 dolardan alınıp satılıyor. 
 

Emlak sektörünede yeni dönem 4 gün sonra başlıyor! 

Emlak Konut GYO Milas Meşelik ihalesinin 2'nci oturumu 16 Eylül'de! 

TOKİ’den iki proje için teslim müjdesi geldi! TOKİ’den konut bekleyenler dikkat!