Ekonomi

İslam Memiş’ten dolar ve euro çağrısı! En önemli şey!

Dolar ve Euro gelişmeleri şu sıralarda yakından takip ediliyor. Doları ve eurosu olan vatandaşlar ya da almak isteyenlere Finansal analist İslam Memiş’ten uyarı geldi. İşte detaylar!Dolar ve Euro karşısında ne yapacağını düşünen yatırımcılara ve vatandaşlara İslam Memiş uyarıda bulundu

Finansal analist İslam Memiş, katıldığı programda dolar ve euro'daki gelişmeleri değerlendirdi. Dolar ve Euro karşısında ne yapacağını düşünen yatırımcılara ve vatandaşlara İslam Memiş uyarıda bulundu.

Dolar ve Euro açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığını söyleyen İslam Memiş, uzun vadeli öngörülerini de anlattı. İşte detaylar…

İSLAM MEMİŞ’TEN UYARI!

Finansal analist İslam Memiş , Fox'taki Ekonomi Arası programına katıldı. Memiş, şunları dile getirdi; Parite, farklı ülkelerin para değişimi demektir. Ülkelerin kendi para birimlerindeki değiş tokuştur. Dolar ve euro'nun değiş tokuşuna parite denilmektedir. Elinde doları olan yatırımcılarımız, bu eşitlemeyi avantaja çevirebilme olanağına sahipler. 100 euro'ya 120 dolar alabiliyordunuz, artık orta ve uzun vadeyi göz önüne alınca, euro'nun 1,06-,1,07'yi tekrar gelebileceğini düşünüyorum. Dolayısıyla yeniden değer artışları gündeme gelebilir. Parite işlemleri şimdilerde çok önemli. Küresel piyasalarda dolar ve euro'nun eşitlenmesinde, Fed'in faiz artışı süreci gündeme geliyor. 75 baz puan konuşuluyor. 100 baz puan diyen de oluyor.

 Bu da şuna işaret ediyor. Enflasyonla mücadele kolay olmayacaktır. Benim çalışmalarım şuna işaret ediyor. Bu dönemde euro-dolar paritesi eşitlense de ben tekrar Avrupa Merkez Bankası'ndan faiz artırımı bekliyorum. Eylül ve ekim aylarında tekrar paritenin 1,06-,1,07'ye çıkması kuvvetli. İçeride dolar/TL kuru 17,45-17,50'de hareketleniyorken, aslında dolardan kurtulmak isteyen, avantaja çevirmek isteyenin de euro'daki değer kaybını değerlendirmesi gerekiyor. Yatırımcının karar vermesi gereken yükselene mi yatırım yapmalıyım, yoksa değer kaybetmiş araca mı yatırım yapmalıyım? Olmalıdır.

Elinde dolar olan ancak ben altın ve gümüş altın almak istiyorum diyorsa, gram altınını direkt dolarla alabilir. Bunun da parite işlemi var. Kapalı Çarşı'da dolarla altın işlemi yapmak istiyorum dediğinde yine parite ile yapılır. Ancak TL'ye çevirerek yapmak isterseniz orada fark var, zararınız oluyor. Dolar endeksinde de köpük fiyatlama var ama sonuca baktığımızda tabii ki ülke ekonomisini olumsuz etkiliyor. Ekrandaki rakamsal değerler, serbest piyasalarda, bankalarda geçerli değildir. Vatandaşlar genelde serbest piyasaya yöneldi, böylece makas aralığının açıldığını görmekteyiz.  Aslında gram altın TL fiyatı 980 - 988 lira aralığında. Gram altın aslında düşmedi, düşüyormuş gibi yapıyor.

Benzine indirim mi geldi? 15 Temmuz Cuma güncel akaryakıt fiyatları!

İkinci el araba fiyatlarında son durum! Kimse beklemesin!

KYK borçları hakkında son gelişmeler! Bakan Kasapoğlu duyurdu! KYK borçları siliniyor mu?