Ekonomi

İslam Memiş'ten flaş açıklama! Merkez Bankası açıklamasını önceden duyurdu!

Merkez Bankası Kasım ayı faiz kararını yarın açıklayacak. Ekonominin beklediği faiz kararının tek haneli bir değere indirileceği söyleniyor. Altın ve finans piyasaları uzmanı İslam Memiş de konuyla ilgili tahminlerini yayınladı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) yarın toplanıyor

Kasım ayı faiz kararı için geri sayıyoruz.  Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) yarın toplanıyor. Faiz kararı aynı gün saat 14.00'te Merkez Bankası tarafından açıklanacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) geçen ay faiz oranlarını 150 baz puan daha indirerek yüzde 10,5'e indirdi.

İSLAM MEMİŞ BİR GÜN ÖNCEDEN DUYURDU!

Altın ve finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, yarın merkez bankasının kararına ilişkin bir açıklama yaptı. Merkez bankasının kararı öncesi saha uzmanları birbiri ardına tahminlerde bulunurken, Memisch de konuyla ilgili bir değerlendirme yayınladı. Memiş, merkez bankasının yeni yılı tek haneli faiz oranlarıyla kapatacağını açıkladı.

Milli Gazete'nin derlemiş olduğu habere göre;  Kasım ayı için ana hedefin yüzde 9 olduğu belirtildi.

"MERKEZ BANKASI İNDİRECEK DOLAR YÜKSELECEK"

Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre; altın ve finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, faiz indiriminin doları yükseltebileceğini belirterek, "Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen PPK toplantısında, politika faizi 150 baz puanlık indirim ile yüzde 12’den yüzde 10,50’ye çekilmişti. 'Merkez Bankası, faiz indirecek dolar yükselecek' klasiğini unutmak gerek" dedi.

Memiş, bu tavsiyenin nedenlerini şöyle açıklıyor:

"Dolar dünyada değer kaybediyor ve Suudi Arabistan’dan 5 milyar dolar giriş olacak" şeklinde açıkladı.

Dünya piyasalarında doların değer kaybetmesinin Türkiye için avantajlı olduğunu söyleyen Memiş, "Hazine ve Maliye Bakanlığı, Suudi Arabistan’ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bünyesinde 5 milyar dolarlık mevduat hesabında nihai aşamaya gelindiğini doğruladı" dedi.

DOLARDA TEHDİT!

2022'nin bitmesine yaklaşık bir ay kala Memiş doların yıl sonu kaderini değerlendirerek, "Sene sonuna kadar dolar tarafında dalgalanmalar devam etse de, son çıkışa yakın olduğunun işaretleri geliyor. Dolar için bu iki tehdit agresif yükselişi frenleyebilir. Yükselişi değil, agresif yükselişi frenler” ifadelerini kullandı.

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 23 Kasım Çarşamba 18, 22 ayar bilezik kaç TL?
Altın bugün ne kadar? 23 Kasım 2022 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum
Dolar bugün ne kadar? 23 Kasım 2022 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!