03 / 10 / 2024

İslam Memiş'ten hem altın hem de dolar için 48 saat uyarısı geldi!

İslam Memiş'ten hem altın hem de dolar için 48 saat uyarısı geldi!

Yapacağı her açıklama yatırımcılar tarafından merakla beklenen Finans Analisti İslam Memiş, altın ve dolar için 48 saat uyarısı yaptı. İşte İslam Memiş’in o açıklamaları….




Yaptığı her açıklama yatırımcılar tarafından oldukça yakından takip edilen Altın ve para piyasaları uzmanı  İslam Memiş altın ve dolar için 48 saat uyarısı yaptı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre İslam Memiş açıklamasında Cuma günü ABD'de açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi fiyatlamalar üzerinde etkili olacağını söyledi. İslam Memiş, altın, dolar ve borsa ekseninde öngörülerini de tek tek anlattı.

İslam Memiş açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: "Orta Doğu'daki tansiyonun yükselmesi ve sürekli gelen yeni haberler küresel piyasalarda belirsizliği ve tedirginliği giderek artırıyor yaşanan bu durum da yatırım araçlarında dalgalanmalara sebep oluyor. İran'ın misillemesiyle altın fiyatlarında büyük artışlar ve yeni rekorlar bekleniyordu, fakat bu gerçekleşmedi.

Şu anda ons altın 2.653 dolar seviyelerinde. Piyasalar, Orta Doğu'daki bu gerginliğin normalleşmesini istiyor ve bu sebeple çok agresif tepki vermiyor.

İslam Memiş ten hem altın hem de dolar için 48 saat uyarısı geldi!


ALTIN VE DOLAR İÇİN 48 SAAT UYARISI

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Rusya-Ukrayna savaşında olduğu gibi, piyasalarda jeopolitik gerilimlerin zamanla normalleştiği bir tablo gördüklerini söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Artık ABD'deki ekonomik verilere daha çok odaklanıldı.  Örneğin, bu hafta Cuma günü ABD'de açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi fiyatlamalar üzerinde oldukça etkili olacak.

İran'ın misillemesinin borsa ve petrol fiyatları üzerindeki etkileri de görülüyor. BIST 100 endeksi gün ortasında 9.207 puan seviyesinde, satışlar sürüyor. Brent petrolün varil fiyatı ise 75,5 dolara çıktı.

Misilleme haberleri petrol fiyatlarını ve borsaları etkilerken, altın gibi değerli emtialarda ise aynı etkiler görülmedi. Piyasalar, Rusya-Ukrayna savaşında olduğu gibi söz konusu bu gerginliğin de normalleşmesini bekleyerek agresif bir tepki vermedi.

Döviz piyasasına bakıldığı zaman, dolar kuru 34 lira 22 kuruş seviyesine yükseldi. Bunun sebebi Euro/dolar paritesinin 1,5 puan düşmesi ve Euro'nun değer kaybetmesiydi. Ayrıca, uluslararası piyasalarda dolar endeksi 101 seviyelerinin üzerine çıkarak tüm dünyada değer kazandı.

Borsa tarafında da alım fırsatlarının olduğunu düşünüyoruz. Borsadaki düşüşler savaş gerginliğinde korku ve paniğe sebep olmamalı, aksine alım fırsatı da oluşturabilir. Orta ve uzun vadeli plan yapmak önemlidir ve borsa tarafında çok kaygılı değiliz."
 

Doğrulanmış ilan düzenlemesi ilan kaybına neden olabilir: Şu an ilanların yüzde 7'si doğrulandı!

Ev sahipleri avukatlara ev vermek istemiyor! Nedenini duyunca şok olacaksınız!

KİPTAŞ ve Küçükçekmece Belediyesi arasında kentsel dönüşüm protokolü! Yeni projeler geliyor!


Geri Dön