02 / 05 / 2024

İsmail Hakkı Edebali: Kentsel dönüşüm her kesime hitap etmeli!

 İsmail Hakkı Edebali: Kentsel dönüşüm her kesime hitap etmeli!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bahçeşehir Üniversitesi`nin Siyaset Okulu programına katıldı.Başkan İsmail Hakkı Edebali, deprem gerçeği ve plansız yapılaşma nedeniyle kentsel dönüşümün mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.




Merinos Başkanlık Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilere ‘Yerel Yönetimlerde Kentsel Dönüşüm’ başlığı altında önemli bilgiler veren Başkan İsmail Hakkı Edebali, deprem gerçeği ve plansız yapılaşma nedeniyle kentsel dönüşümün mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Şehirlerin de insanlar gibi yaşayan bir organizma olduğu vurgusunu yapan Başkan Edebali, kentsel dönüşümün bütünsel bir yaklaşımla ele alınması gerektiğine işaret ederek, “Kentsel dönüşüm için lokal uygulamalar yapılmamalı. Bir bölgedeki mekanların yenilenmesi o bölge için olumlu olarak gözükse de diğer bölgeleri olumsuz etkileyebilir. Bu sebeple kentsel dönüşüm mutlaka bütüncül bir bakış açısı ile planlanmalı ve hayata geçirilmelidir” dedi. Şehirlerin yalnızca geleceği düşünerek planlanmasının yanlış olduğunu ifade eden Başkan Edebali; dönüşümün geçmişi, bugünü, geleceği kapsaması gerektiğini ve geçmişten kopuk bir dönüşümün başarıya ulaşamayacağını söyledi.

 

TOPLUMUN HER KESİMİ MUTLU OLMALI

 

Kentsel dönüşümün olmazsa olmaz kriterlerinin birinin ‘toplumun her kesimine hitap etmesi’ olduğunu açıklayan Başkan Edebali, “Örneğin engelli vatandaşlarımızın mutlu olmadığı bir dönüşüm hayata geçirilirse orada ideal şehir kavramından bahsedemeyiz. Dönüşüm toplumun bütün katmanlarını düşünerek planlanmalı ve halkın tüm kesimlerinin mutlu olacağı bir şekilde hayata geçirilmelidir” şeklinde konuştu. Dönüşümün ekonomik boyutunun diğer unsurları başarılı kılacak en önemli boyut olduğunu dile getiren Başkan Edebali, ekonomik olarak güçlenen bir şehrin geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceğini belirtti. Şehirlerin kısa vadeli olarak değil çok daha uzun vadeli olarak planlanmasının önemine de vurgu yapan Başkan Edebali, “Şehirleri en az 100 yıllık olarak tasarlamamız gerekiyor. Bunu yaparken de önemli kriterleri göz ardı etmemeli, toplumun sesine kulak vererek dönüşümü gerçekleştirmeliyiz” ifadelerini kullandı.



Olay 


Geri Dön