28 / 08 / 2024

kentsel dönüşüm her kesime hitap etmeli

kentsel dönüşüm her kesime hitap etmeli

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bahçeşehir Üniversitesi`nin Siyaset Okulu programına katıldı.Başkan İsmail Hakkı Edebali, deprem gerçeği ve plansız yapılaşma nedeniyle kentsel dönüşümün mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 48 ildeki 1.069 arsayı satıyor! Arsa alacaklara yüzde 20 indirim fırsatı! 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 48 ildeki 1.069 arsayı peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. İşte arsa satışı ile ilgili merak edilen her şey...

Kentsel dönüşüm işe yaramıyor mu? Mimar Önder Yılmaz'dan ezber bozan dönüşüm açıklaması!

Her bir köşesi deprem riski altında olan Türkiye'de sık sık kentsel dönüşümün önemi dile getiriliyor. Mimar Önder Yılmaz, X sosyal medya hesabından dönüşüm ile ilgili ezber bozan bir açıklama yaptı. İşte Yılmaz'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Yeni kentsel dönüşüm yasası gündemden düşmüyor: Her yer riskli ve rezerv alan ilan edilebilir! 

Gazeteci Bahadır Özgür, kentsel dönüşüm yasası olarak da bilinen 6306 Sayılı Kanun’da yapılan değişiklikler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu, halka detayların anlatılması gerektiğini söyledi. 

İstanbul'da ilçe ilçe kentsel dönüşüm rakamları!

Yüz yılın kentsel dönüşüm projesiyle yenilenecek olan mega kent İstanbul'da hemen her ilçede çalışmalar devam ediyor. Peki İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

İBB İmar Daire Başkanlığı açıkladı: İstanbul'daki 164 bin hektarlık alanda kentsel dönüşüm var!

İBB İmar Daire Başkanlığı yaptığı açıklamada İstanbul’un her iki yakasında yer alan 15 ilçede toplam 164 bin 58 hektar alanı kapsayan 21 proje alanında kentsel dönüşüm proje çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Edirne'de su basan 21 ev kentsel dönüşüm kapsamında yeniden inşa edilecek!

Edirne'de her yağmurda sular altında kalan evleri kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan 21  aileye konteyner evler tahsis edildi.

Hazine arazilerinde son dakika! Kentsel dönüşüm için de kullanılacak: 144 milyon metrekare alan TOKİ'ye devredildi!

Hazine arazileri, yatırımların, enerji üretiminin, tarımın ve deprem sonrası kentsel dönüşümün desteklenmesi için kullanılacak. Bu kapsamda, her sene 20 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz eğitim, tarım ve hayvancılık, turizm ve diğer amaçlı yatırımlar için ilana verilecek. 

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı dönüşümü hızlandıracak: Her bölgenin özelliğine göre dönüşüm yapılmalı!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri, Kentsel Dönüşüm Başkanlığının kurulmasının çok önemli bir adım olduğuna dikkat çekerek, bu şekilde sürecin hızlanabileceğini belirtti. Ayrıca, her bölgeye özel dönüşüm yapılması gerektiği belirtildi.

Sancaktepe'de kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı! İlçede 3 bin 12 riskli bina var

İstanbul Sancaktepe'de kentsel dönüşüm için her binanın MR'ı çekildi. Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü kentsel dönüşüm çalışmalarının 6 bölgede devam ettiğini belirtti. İşte detaylar...

Bakan Özhaseki açıkladı: 1 milyon 918 bin 855 bağımsız birim kentsel dönüşüm kapsamında! Her yıl 400 bin konut dönüşecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili son rakamları paylaştı. İşte o rakamlar...

7. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde neler konuşuldu?

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfının liderliğinde Management Plus Danışmanlık ve Eğitim tarafından her sene organize edilen bu sene de 7. si gerçekleştirilen “Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi” 26 Mayıs Perşembe günü Fairmont Quasar Otel'de yapıldı. İşte detaylar...

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'dan CHP'ye kentsel dönüşüm eleştirisi!

Merakla beklenen Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Şelale Evleri'ndeki konutların tesliminde önemli açıklamalar yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "CHP örgütü engellemek için her şeyi yapıyor" dedi.

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Deprem riskinin fazla olduğu Türkiye’de 6.5 milyon konutun dönüşmesi gerekli. Kentsel dönüşüm seferberliğinin başladığı 2012'den bu güne 1.7 milyon konutun dönüşümü yapılırken, binaları bir an önce yenilemek, çalışmalara hız kazandırmak için her geçen gün yeni hamleler yapılıyor.

kentsel dönüşüm her kesime hitap etmeli Haberi

kentsel dönüşüm her kesime hitap etmeli


Merinos Başkanlık Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilere ‘Yerel Yönetimlerde Kentsel Dönüşüm’ başlığı altında önemli bilgiler veren Başkan İsmail Hakkı Edebali, deprem gerçeği ve plansız yapılaşma nedeniyle kentsel dönüşümün mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Şehirlerin de insanlar gibi yaşayan bir organizma olduğu vurgusunu yapan Başkan Edebali, kentsel dönüşümün bütünsel bir yaklaşımla ele alınması gerektiğine işaret ederek, “Kentsel dönüşüm için lokal uygulamalar yapılmamalı. Bir bölgedeki mekanların yenilenmesi o bölge için olumlu olarak gözükse de diğer bölgeleri olumsuz etkileyebilir. Bu sebeple kentsel dönüşüm mutlaka bütüncül bir bakış açısı ile planlanmalı ve hayata geçirilmelidir” dedi. Şehirlerin yalnızca geleceği düşünerek planlanmasının yanlış olduğunu ifade eden Başkan Edebali; dönüşümün geçmişi, bugünü, geleceği kapsaması gerektiğini ve geçmişten kopuk bir dönüşümün başarıya ulaşamayacağını söyledi.

TOPLUMUN HER KESİMİ MUTLU...