27 / 04 / 2024

İstanbul'da ilçe ilçe kentsel dönüşüm rakamları!

İstanbul'da ilçe ilçe kentsel dönüşüm rakamları!

Yüz yılın kentsel dönüşüm projesiyle yenilenecek olan mega kent İstanbul'da hemen her ilçede çalışmalar devam ediyor. Peki İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?



Mega kent İstanbul'daki toplamda 600 bin riskli yapının dönüşümü için iki yakada da çalışmalar devam ediyor. Söz konusu çalışmalar her ilçede farklı aşamada ilerliyor.

Anadolu Yakası'nda Adalar sit alanı, Ataşehir'de ise riskli yapı bulunmuyor. TRT Haber'in aktardığı habere göre Kadıköy ve Kartal'da 5 bin riskli yapı bulunurken, Sancaktepe ve Çekmeköy'de de 3 bini aşkın yapıda dönüşüm devam ediyor.

Ayrıca Beykoz'da en büyük proje olan Tokatköy'de dönüşümün yüzde 40'lık kısmı tamamlandı. İstanbul Anadolu Yakası Tuzla'da riskli 9 bin 419 bağımsız birimde kentsel dönüşüm yapılacak. 

Ayrıca Ümraniye'deki yapıların yüzde 35'lik kısmı yenilenecek. Şu ana kadar 3 bin 294 binada da dönüşüm çalışmaları tamamlandı.

Yine İstanbul Anadolu Yakası Üsküdar'da 30 binden fazla bağımsız birim dönüştürüldü, 2 bin 18 yapının projesi sürüyor.

Maltepe'de riskli 4 bin 461 binadaki çalışmalar devam ederken, Pendik'te de 142 bin metrekarelik alan kentsel dönüşüm kapsamına alındı.

İstanbul da ilçe ilçe kentsel dönüşüm rakamları!

AVRUPA YAKASINDA DÖNÜŞÜM HIZLANDI

Mega kent İstanbul'un Avrupa yakasında da dönüşüm hız kazandı. Kentsel dönüşümde öne çıkan ilçelerden olan Avcılar'da ise 1967 bina yenilendi.

Bağcılar'da hedef toplamda 4 bin 500 binanın yenilenmesi. Bahçelievler'de de 23 bine yakın riskli binadan 8 bin 900 tanesinde dönüşüm sağlandı. Ayrıca ilçede acil yıkılması gereken toplam 150 bina bulunuyor.

Bakırköy'de toplamda 199 riskli yapıdan 67 tanesi için tahliye kararı çıktı. Söz konusu ilçede toplam 11 bin 594 yapı dönüştürülecek. Beşiktaş'ta ise 603 riskli yapı yıkıldı.

Yine İstanbul Avrupa Yakası Eyüpsultan'da yaklaşık olarak 20 bin konutun dönüştürülmesi planlanıyor. Beyoğlu'nda 2 blok ve 937 konutta çalışmalar sürüyor. Esenyurt'ta 2 bin 508 yapı, Beylikdüzü'nde de 1.073 yapı yenilenecek. Büyükçekmece'de toplam 1052 bina yıkıldı. Gaziosmanpaşa'da 4 bin 661 yapının dönüşümü sağlanıyor.

Küçükçekmece'de 7 bini aşkın birimin 6 bin 709 tanesinde yıkımlar yapıldı. Silivri'de de toplam 408 bina yıkıldı, 59 binaya ilişkin mahkeme süreci sürüyor.

Mega kent İstanbul'un dönüşümünde yerel yönetimler de etkili oldu. Başakşehir'de riskli yapı oranı yüzde 50'den 13'e indi. Esenler'de toplamda 60 bin konut dönüştürüldü, 40 bin konutun ise çalışması sürüyor. 

Kağıthane'de tespit edilmiş olan alanların yüzde 60'lık kısmı yenilendi. Zeytinburnu'nda yaklaşık olarak 3 bin konutun dönüşümü sağlandı. Sultanbeyli'de 1.473 yapı yerel yönetim desteğiyle yenilenecek. Sarıyer'de de çalışmalar sit alanı olması sebebiyle aksıyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Deprem öncesinde harcanan 1 TL, afet sonrasında 7 TL'ye karşılık geliyor! 

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'ndan kentsel dönüşüm tepkisi: Ana arterlerden başlatılması gerekir!

Kocaelili müteahhitler 'Yarısı Bizden Kampanyası'ndan yararlanmak istiyor!


Geri Dön