30 / 04 / 2024

İsmet Balkan, kedisine evini tahsis etti!

 İsmet Balkan, kedisine evini tahsis etti!

Bursa’da yaşayan İsmet Balkan(74) isimli işçi emeklisi, 20 yıldır gözü gibi baktığı kedisine evini tahsis etti. Eşiyle birlikte kızının yanına taşınan Balkan, “20 yıllık vefalı dostumu sokağa bırakamazdım. Evim ölünceye kadar onun hizmetinde.” dedi



 Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam, 20 yaşındaki kedinin insan ömründeki karşılığının 80 yıla tekabül ettiğini söyledi.


Bursa’nın Osmangazi ilçesinde ikamet eden 74 yaşındaki İsmet Balkan, 1992 yılında kızı Dilek Balkan’a hediye edilen kediyi ‘Kızım buna sen bakamazsın’ diyerek yanına aldı. ‘Duman’ ismini verdiği kediye yıllarca gözü gibi bakan İsmet Balkan, torun sevgisini ağır basınca eşi Ayşe Balkan(73) ile birlikte kızının yanına taşındı. İsmet Balkan, ” Oğlum kedi tüylerinden rahatsız olduğu için çocukları bize getirmiyordu. Bende kızımın yanına taşınarak, evi kediye tahsis ettim. Torun sevgisi kedi sevgisinden daha ağır bastı.” diye konuştu.


TAVUK GÖĞSÜ İLE BESLİYOR

120 bin lira değerinde ve 98 metrekare büyüklüğündeki evi kediye bıraktığını anlatan İsmet Balkan, ” Kedi deyip geçmemek lazım. O benim 20 yıllık vefalı dostum. Günde 3 – 4 kez yanına uğruyorum. Onu tavuk göğsü, süt ve mama ile besliyorum. Evdeki eşyalarda tamamen ona tahsis edilmiş durumda. Evi kiraya vermediğim için bazı arkadaşlarım beni eleştiriyor. Olsun, ölene kadar ev onun hizmetinde. Merhametim bana bunu yaptırıyor.”


20 YAŞINDAKİ KEDİNİN İNSAN ÖMRÜNDEKİ KARŞILIĞI 80 YIL

Kedilerin ortalama yaşının iyi bakılması halinde 16-18 yıl olduğunu belirten Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam, Duman’ın 20 yıl yaşamasında dengeli beslenmesinin önemli olduğunu söyledi. 20 yaşındaki kedinin insan ömründeki karşılığının 80 olduğuna dikkat çeken Sağlam şunları kaydetti: “Kediler yaşlandıkça en çok böbrek rahatsızlığı çekiyor. Kediler, iyi beslenmesi halinde böbrek rahatsızlığı yaşamaz. Duman da öğrendiğimiz kadarıyla tavuk göğsü, süt ve mamayla beslenmiş. Sahibi gayet iyi bakmış. Zaten mamayla beslenen kedilerin ömrü daha az oluyor. Sadece mamayla beslenen kedilerin ortalama yaşı 10. Günümüzde bir evi çok sevdiği kedisine bırakan hayvan severleri görmek mutluluk verici. Ecdadımızın hayvan sevgisini anlatmaya gerek yok. Böyle bir hassasiyetin gösterilmesi gayet güzel, tebrik etmek lazım. Duman’ın sahibinden Allah razı olsun.”

Kent


Geri Dön