27 / 04 / 2024

İsmet Paşa Stadı'nı Emlak Konut satın aldı!

İsmet Paşa Stadı'nı Emlak Konut satın aldı!

İsmet Paşa Stadı'nın da bulunduğu 15 arazi 1.5 milyar TL karşılığında TOKİ'den Emlak Konut GYO'ya geçti. Araziler arasında İstanbul Başakşehir, Ankara Etimesgut ve Çankaya ile Derince'deki mülkler de yer alıyor...



İzmit'te yeni stat projesi nedeniyle yakında devre dışı kalacak olan İsmet Paşa Stadı'nın da bulunduğu 15 arazi 1.5 milyar TL karşılığında TOKİ'den Emlak Konut GYO'ya geçti. Araziler arasında İstanbul Başakşehir,  Ankara  Etimesgut ve Çankaya ile Derince'deki mülkler de yer alıyor.



Emlak Konut GYO, İzmit İsmet Paşa Stadı'nın da içinde bulunduğu 15 arsayı Toplu Konut İdaresi Başkanlığından (TOKİ) 1.5 milyar liraya portföyüne kattı. 


Şu anda 3. Lig'de oynayan Kocaelispor tarafından kullanılan ve 1972 yılından bu yana spora hizmet veren İsmet Paşa Stadı daha önce 2 kez satışa çıkarılmış ancak alıcı çıkmamıştı.



TOKİ, şehrin içinde kaldığı gerekçesiyle stadın arsasını Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan almış ve bunun yerine Alikahya bölgesinde 120 milyon liraya 33 bin kişilik yeni stat ve spor kompleksi yapmayı taahhüt etmişti. Emlak Konut'un stadın yeni imarında ise ticaret merkezi ve otel bulunmasından dolayı burası için hasılat paylaşımına yönelik bir ihale düzenlemesi bekleniyor. 



Kayabaşı 579 milyon TL 


Değerleme raporunda Başakşehir'in Kayabaşı bölgesindeki 9 arsanın pazar değerinin 579 milyon lira olduğuna vurgu yapıldı. 


372 DÖNÜMLÜK REKREASYON ALANI 


Emlak Konut GYO, TOKİ'den İzmit'in yanı sıra İstanbul ve Ankara'da bulunan çeşitli arsaları da aldı. Buna göre İstanbul'un önde gelen gelişim bölgeleri arasında yer alan Başakşehir'in Kayabaşı bölgesinde toplam büyüklüğü 547 dönüm olan 9 adet arsa da Emlak Konut bünyesine geçti. Kayabaşı'ndaki araziler hakkında hazırlanan değerleme raporunda arazilerin 372 dönümlük bölümünün rekreasyon alanı olarak belirlenmesi dikkat çekti. 


Hangi arsaya ne kadar değer biçildi? 


Emlak Konut, Ankara'nın Çankaya, Etimesgut ve Yenimahalle ilçelerinde 493 bin 453 metrekare olan alanı da aldı. Değerleme raporunda Yenimahalle'deki 124 dönümlük arazi için 622 milyon lira, Etimesgut'taki 18 dönümlük arazi için 36.5 milyon lira, Çankaya Çayyolu'ndaki 50 dönümlük arazi için 105 milyon lira, Çankaya'daki 232 dönümlük alan için 324 milyon lira, İzmit İsmet Paşa Stadı için 72.


Ünsal Ereke/Habertürk Gazetesi




Geri Dön