04 / 05 / 2024

İsmet Yıldırım: Dönüşüm projelerine ağırlık verilmeli

İsmet Yıldırım: Dönüşüm projelerine ağırlık verilmeli

İsmet Yıldırım, İstanbul'daki yapıların yüzde 50'sinin risk taşıdığını belirterek, dönüşüm projelerinin hızlandırılması gerektiğini söyledi



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin konut ve inşaat şirketi KİPTAŞ'ın Genel Müdürü İsmet Yıldırım, İstanbul'daki yapıların yüzde 50'sinin risk taşıdığını belirterek, dönüşüm projelerinin hızlandırılması gerektiğini söyledi. 1999 yılındaki Marmara depreminin ardından yapılan yapıların sağlıklı olduğunu ancak, depremden önceki yapılar için ciddi sıkıntılar olduğuna dikkat çeken Yıldırım, kentin nüfusunun artacağı projeksiyonlarına işaret ederek, "İstanbul yeni 100 binlik planlarla en fazla 16-18 milyon arasında planlanıyor. Bunun hizmet ve altyapı gereksinimleri ve yoğunluğun diğer getireceği sıkıntıları da düşünmek gerekiyor. Artık büyük yoğunluklu projeler değil de dönüşüm projelerine ağırlık verilmeli" dedi.
KENTTEKİ RANT YÜKSEK
Metropol dışındaki konut projelerinin yerine şehir içindeki yerleşim alanlarının dönüştürülmesine ağırlık verilmesini isteyen Yıldırım, şehrin içindeki dönüşme rantının şehrin dışından daha iyi olduğunu vurguladı. Yıldırım, kimseyi yerinden etmeden Zeytinburnu'nda 1300 konut ve dükkanı dönüştürdüklerini kaydetti.
Zeynel Yaman/Sabah

Geri Dön