27 / 04 / 2024

IsoVoLL, ar-ge ile yalıtım sistemlerinden farklı özellikler sunuyor!

IsoVoLL, ar-ge ile yalıtım sistemlerinden farklı özellikler sunuyor!

Türkiye'de ileri teknoloji yalıtım ürünleriyle pazardaki yerini güvenilir kılan IsoVoLL, yaptığı Ar-Ge çalışmalarıyla piyasada bulunan diğer yalıtım sistemlerinden çok farklı özellikler ve güvenilirlik sunuyor. Türk mühendislerinin devlet desteği ile geli



IsoVoLL ile yalıtımda yüksek verim düşük maliyet
İklim koşullarındaki hızlı değişim ve artan enerji maliyetleri; doğaya daha saygılı enerji üretim yolları ve enerji tasarrufunu zorunlu kılmıştır. Yapılardaki enerji tasarrufu da ülkemizin gündemine alınmış ve 2017 yılına kadar, binalar enerji tüketimlerinin verimliliğini, enerji kimlik belgeleri ile belgelemek durumunda kalmışlardır. Bu zorunluluk, ısı yalıtım sistemlerinde kullanılan malzemelerin özelliklerini ön plana çıkmaktadır. Eksik ve yanlış kullanımlarda binalardaki ısı yalıtımı verimsiz olmakta, su ile temasta olumsuz tablolarla karşı karşıya kalınmakta, hatta yangın konusunda binalar dezavantajlı duruma dahi getirilmektedir.

7 senelik bir AR-GE çalışması neticesinde üretilen IsoVoLL yüksek teknoloji yalıtım sıvası, binayı tek parça olarak sardığından dolayı ısı kayıpları ve ısı köprüleri en aza indirgenirken tasarruf miktarı da artırılmaktadır. Uygulama yapılan binalar, yeni görünümün yanında yangına, suya ve sese karşı da koruma kazanmaktadır. Dünya standartlarında sunduğu uygulamasıyla benzer yalıtım çözümlerinden birçok özelliği ile önde bulunan IsoVoLL, yalıtım sıvası sektöründe liderliğe soyunmakta.

1. Tek parça özelliği ile izolasyon verimi sağlıyor
IsoVoll, bina yalıtımlarında binayı tek parça olarak kapladığı için plakalı uygulamalardaki ısı köprüleri oluşmaz. Isı köprüleri, ısı levhalarının ek yerlerinde ve sabitlemenin mümkün olmadığı yerlerde oluşur. Bu nedenle tek parça kaplanmayan ısı yalıtımlarında izolasyon verimi %10 - %50 düşer. Tek parça uygulanan IsoVoll’de bu kayıplar en başından engellenir.

2. Hava geçirgenlik özelliği ile nefes alan binalar
Binalar nefes almadığı zaman içerde dolaşan hava kalitesizleşir. IsoVoll uygulamasında ölçülen buhar geçirgenlik katsayısı 6.67’dir. Yalıtım levhalarından 15 kat daha iyi nefes alır. Nefes almayan binalarda yaşayan kişilerde, havasızlık ve zamanla oluşan nem ve rutubetten dolayı sağlıksız bir yaşam belirecektir. Nefes almayan binalar, içerisinde yaşayanlara uygun yaşam koşulları sağlamamakla beraber daha çabuk yıpranacaktır.

3. Yanmaz özelliği ile yangın yalıtımı sağlıyor
IsoVoll aleve maruz bırakıldığında tutuşma eğilimi göstermeyen özelliği ile yangın yalıtımını en üst düzeyde sağlar. Bu özelliği ile yangın durumunda zehirli gaz oluşumunu da engelleyerek zehirlenme gibi ihtimalleri uzak tutar.

4. Depreme dayanıklılık gösteriyor
Yeni binalarda kullanılan IsoVoLL ile ağırlıktan dolayısıyla binada kullanılacak malzemeden tasarruf söz konusudur. Normal sıva ile karşılaştırıldığında IsoVoLL, 100 metrekarelik bir dairede 9 tona kadar ağırlık avantajı sağlamaktadır. IsoVoLL’ün bir metreküpü 120 kg iken normal inşaat sıvasının metreküp ağırlığı 2250 kg’dir. Ayrıca bina oturmalarında ve depremlerde oluşabilecek rötre ve kılcal çatlaklar da IsoVoLL’ün esnek yapısı sayesinde problem olmamaktadır.

5. Tamir edilebilir özelliğe sahip
Bina üzerine yapılacak tadilat durumunda, tamir edilebilir ve yenilenebilir özelliğe sahiptir. Isı tasarrufu yönetmelikleri değişimi söz konusu olduğunda mevcut IsoVoLL uygulamasının üzerine tekrar uygulama yapılarak binanın ısı izolasyon yeteneği istenildiği kadar artırılabilir.

6. Suya karşı dirençli
Binaların en büyük problemlerinden olan su izolasyonu, IsoVoLL’ün su itici özelliği ile çözülüyor.
7. Ses izolasyonu sağlıyor
Esnek yapısı sayesinde ses izolasyonu sağlıyor ve binada yaşayan kişileri şehrin gürültüsünden koruyor.

Binalarda değişen Enerji Performansı Yönetmeliği “ISI YALITIMI” diyor
Binalarda ısı yalıtımı olmaması sebebiyle hem ısıdan tasarruf hem binaların eskimemesi adına 12 Mayıs 2008 tarihli ve 27075 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinin 1 inci maddesinde bulunan yönetmelik değiştirilmiştir.
1 Nisan 2010 Perşembe günü resmi gazete de yönetmeliğe;
“(1) Bu Yönetmeliğin amacı, binalarda enerjinin ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasına, enerji israfının önlenmesine ve çevrenin korunmasına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.”  maddesi eklenmiştir.

ISOVOLL HAKKINDA
Isı, su, ses ve yangın anlamında uyguladığı ileri teknoloji ile tasarruf sunan marka 2005 yılından itibaren yapılan uygulamalarla müşteri memnuniyeti, ürün kalitesi ve müşteri geri dönüşleri açısından beğeni görmektedir... Dünya genelinde ihtiyaç olarak görülen bu uygulamanın 2017 yılına kadar 7,5 milyon binada gerçekleştirileceği düşünüldüğünde bu anlamda pazarın büyüklüğü daha kolay anlaşılmaktadır.

Özellikle 5 ve daha yüksek katlı binalarda aranılan A1 sınıfı yanmazlık özelliği IsoVoLL’de standart olarak bulunmakta. Ayrıca yalıtım ürünleri uygulanan mekanların birkaç sene sonra yaşadığı havasızlık, rutubet ve nem problemleri de IsoVoLL yalıtım sıvası ile çözülmüş durumda. Buhar geçirgenlik katsayısı çok düşük olan IsoVoLL ile artık binalar rahatlıkla hava alabilmekte, astım ve nefes darlığı gibi rahatsızlıkların önüne geçilmektedir.

Yaz aylarının gelmesi ve havaların ısınması ile birlikte enerji kayıpları yaşayan binalar da tüm bu tehlikelere önlem amaçlı ısı yalıtımı yaptırmak için harekete geçti. Yalıtımı olmayan binaların 2017 yılına kadar yapmasının gerekli olduğu bu uygulama, ısı yalıtımı öncelikli olmak üzere birçok avantajı da beraberinde getiriyor.

Bina üzerinde yapılan yenilenme ve tasarruf avantajı ile güvenilir bir yapı oluşturan IsoVoLL yalıtım sistemlerinde sağlanılan enerji tasarrufu ile yaklaşık 3 sene içerisinde yatırımın karşılığı alınmaktadır. Evlere ısı konforu sağlayan IsoVoLL, sağlıklı yapısı ve uzun ömrü ile yurtiçinde kullanımı artan bir malzeme olduğu kadar, yurtdışı pazarda da adını duyurmaktadır.


Geri Dön