22 / 07 / 2024

İspanya'da hayvancılık sektörünün geleceği risk altında!

İspanya'da hayvancılık sektörünün geleceği risk altında!

İspanya'da süt tüketimi son 1 yılda yüzde 5, son 20 yıla göre ise yüzde 25 düştü. Hayvan çiftliği sahipleri isyan ediyor. Durumun devam etmesi halinde kapımıza kilit takacağız. İşte haberin detayları..




Avrupa Birliği’nde Fransa ve Almanya'nın ardından gerek ekonomik değeri gerekse çiftlik sayısı bakımından hayvancılık sektöründe en gelişmiş üçüncü ülkesi olan İspanya'daki fiyatlarların belirsizliği, süt üretimini ve buna bağlı olarak hayvancılığı olumsuz etkiliyor.

İspanya’daki hayvancılık dernekleri, son 1 yılda üretim maliyetlerinin yüzde 80'e yakın arttığını, yüzde 40'ı bulan süt fiyatlarındaki artışın ise zararlarını karşılamadığını belirterek 2022 yılında  en az 800 inek çiftliğinin kapandığına ve eti daha çok para kazandırdığı için 15 binden fazla süt veren ineğin kesildiğine işaret ediyor.

Her gün yeni bir hayvan çiftliğinin kapandığı haberini duyduklarını belirten hayvan sahipleri, "Gelecek kaygısı olanlar mücadele etmeyi bıraktı, emekliliği yakın olanlar ise belirsizlikten çiftliklerini kapattı. Büyük çiftlikler de yavaş yavaş küçülmeye gidiliyor. Süt veren bir inek günde 120 litre su tüketiyor. Gelirimiz giderleri karşılamıyor." şeklinde durumdan duydukları rahatsızlığı bildirdiler.

İspanya da hayvancılık sektörünün geleceği risk altında!

Zamora kentinde orta ölçekli bir hayvan çiftliğinin sahibi olan Arancha Abascal Guzon, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "En büyük sıkıntımız giderlerin artmasıdır. Hem enerji fiyatlarındaki artış hem de işçiliğin pahalılanması." dedi.

Birçok hayvan çiftliği sahibinin hayvanlarını kesimhaneye gönderip oradan aldığı parayla diğer hayvanlarına baktığını anlatan Guzon, "Bu, sürdürülebilir bir şey değil. İspanya’da zaten boşalan köyler problemi var. Biz de çiftlikleri kapatırsak köylerin kapısına kilit vururuz." diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön