22 / 07 / 2024

İspanya'da hayvancılık sektörünün geleceği risk altında!

İspanya'da hayvancılık sektörünün geleceği risk altında!

İspanya'da süt tüketimi son 1 yılda yüzde 5, son 20 yıla göre ise yüzde 25 düştü. Hayvan çiftliği sahipleri isyan ediyor. Durumun devam etmesi halinde kapımıza kilit takacağız. İşte haberin detayları..




"..Şu anki süt fiyatlarıyla yaşanmaz. Adil fiyatlandırma ve istikrar şart."

"Adil fiyat, ineklerin bakım fiyatlarının altında kalmamasıdır. Ben fazla kazanmak istemiyorum. Tek istediğim, tasarruflarımı hayvanların bakımına harcamamak. Son dönemlerde hep cebimizden yiyoruz ve artık ceplerimiz boşaldı, verecek başka bir kaynağımız yok. Artık yıllık yem ve malzeme alımı diye planlarımız yok."

Süt fiyatlarında çok fazla spekülasyon olduğunu ancak bunun sebebinin hayvancılar olmadığının bilinmesi gerektiğini vurgulayan Arancha, üretimi devam ettirebilmek için fiyat artırmak zorunda olduklarını, aksi takdirde hayvanları kesimhaneye satıp çiftliği kapatmak zorunda kalacaklarını söyledi.

 

Birkaç ay önce hayvancılara ödenen litre başına süt fiyatının 36 sentten 46'ya çıkarıldığını söyleyen Ana, "Bu ay yeni bir artış yapmak zorundayız. Üretimi garanti edebilmek için sütün bir litresinde 50 ile 52 sent arasında bir fiyat belirlenecek. Enerji ve hayvan yemi fiyatları çok arttı. Sektörün yaşadığı sıkıntıları herkesin görmesi ve hayvancılık yapanları ayakta tutmak gerekiyor."

 

İspanya’daki önemli süt fabrikalarından Leche Gaza'nın üst düzey yöneticisi İgnacio Quintanilla da Rusya-Ukrayna savaşının tahmin edilenden daha uzun süreceğinin anlaşıldığını; başta enerji olmak üzere artan fiyatlara karşı daha hazırlıklı olmaları gerektiğini söyledi.

İspanya'da süt tüketimi son 1 yılda yüzde 5, son 20 yıla göre ise yüzde 25 düştü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön