29 / 04 / 2024

İspark, Kuruçeşme'ye 150 tekne kapasiteli raf park yapacak!

İspark, Kuruçeşme'ye 150 tekne kapasiteli raf park yapacak!

İspark, tekne parklardaki yer talebinin artmasıyla harekete geçti. Tekne parklardaki yoğunluğa çözüm olarak raf park yapmayı hedefleyen İspark, raf park yapımına ilk olarak Kuruçeşme'de başlayacak...



İspark, tekne sahipleri için tekne parkların yanı sıra şimdi de raf park sistemine geçiyor. Boğaz’daki yer talebinin artırması ile harekete geçen İspark'ın hayata geçireceği raf parklara küçük ve orta boy tekneler park edebilecek. 


İspark İstinye ve Tarabya'da açtığı tekne parklara kapasitenin üstünde talep gelmesiyle 50 milyon liralık yatırımla Bebek, Beykoz, Kuruçeşme, Paşabahçe'de toplam 810 yat kapasiteli tekne park yapacak. Ancak bunun da yetersiz olabileceği düşünelerek yeni sistemi de devreye sokacak. 


İspark, Kuruçeşme ye 150 tekne kapasiteli raf park yapacak!


Yer talebinin artması üzerine yapılacak olan raf park sistemi, Boğaz’da ilk kez hayata geçirilecek. Raf park sistemi ilk olarak Kuruçeşme'de 150 tekne kapasiteli olarak uygulanacak. Avrupa, Amerika ve Kanada'da kullanılan raf park sistemi ile tekneler su yüzeyinde kalmadıkları için yıllık bakım masrafları da azalmış olacak. 


İspark, Kuruçeşme ye 150 tekne kapasiteli raf park yapacak!


Raf parklarda tekneler aylık, 3 ve 6 ay ya da yıllık olarak parklanabilecek. Orta ve küçük boy tekneler raf parklarda marinalara bağlanma fiyatlarına oranla daha düşük fiyata güvenli şekilde park edilecek.


İspark, Kuruçeşme ye 150 tekne kapasiteli raf park yapacak!


Örneğin bir dönümlük alana kurulacak raf parkta boyu 7 metreye kadar olan 360 tekne park edilebilecek. Tekneler forkliftle rafa kaldırılıp indirilecek ve beton rampadan güvenli bir şekilde denize de indirilebilinecek. 


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön