28 / 04 / 2024

Mihail Prohorov, Çeşme'ye 7 yıldızlı otel yapacak

Mihail Prohorov, Çeşme'ye 7 yıldızlı otel yapacak

Rus milyarder Mihail Prohorov'un Çeşme'ye yapacağı 7 yıldızlı otel için izin çıktı



Dünyanın en zengin işadamları arasında yer alan, 14.1 milyar dolarlık servetiyle geçen yıl Rusya milyarderler listesinin zirvesine geçen nikel kralı Mihail Prohorov'un Çeşme'ye yapacağı 7 yıldızlı otel için izin çıktı. Çeşme tutkunu olarak bilinen Rus milyarder, Çiftlikköy Altınkum mevkiindeki 184 bin dönüm arazi üzerinde 50 milyon dolar harcayarak 650 yataklı otel inşa edecek. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından planı onaylanan otelin inşaatı, inşaat yasağının bitmesiyle Eylül sonunda başlayacak.

2007'de aldı

Prohorov'un Çiftlikköy'de 2007 yılında 17 milyon dolara arazi satın aldığını hatırlatan Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, "Altınkum Mevkii'nde Tur site dediğimiz yeri Mihail Prohorov aldı. Burada 7 yıdızlı bir otel kurmak istiyor. Planları her türlü kuruldan geçti. Çevreyi bozmayacak, klimayı değiştirmeyecek 7 yıldızlı bir otel yapmak için çalışmaya başlayacaklarını bize ilettiler" dedi.

50 milyon dolar

Prohorov'un şirketinin Kempinski grubuyla görüşme yaptığını ancak şimdi bir başka ünlü zincirle görüşmelerin sürdüğünü kaydeden Tütüncüoğlu, "Eylül ayı sonuna kadar netleşecek. İnşaat da o zaman başlar, çünkü inşaat yasağı bitecek. 650 yatak düşünüyorlar. Plajlar hariç 184 bin metrekare yerde yapacaklar. Bizim aldığımız bilgilere göre 50 milyon dolara yakın bir yatırım var" diye konuştu.
Vatan

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Bu otel Rus medyasını çıldırtır

İsmailov'un 1.4 milyar dolarlık Mardan Palace yatırımını eleştiren Rus medyasını kızdıracak bir otel daha geliyor. Nikel kralı olarak tanınan Rusya'nın en zengin işadamı Prokhorov, Çeşme'de otel yapacak.

AZERİ asıllı Rus işadamı Telman İsmailov'un 1.4 milyar dolarlık yatırımıyla Antalya'da açılan Mardan Palace'ın yankısı sürerken, Rus basınını kızdıracak yeni bir yatırım yolda. Rus basını İsmailov'u `Moskova'da kazandılar, sarayı Türkiye'de yaptılar' sözleriyle eleştirirken, nikel kralı olarak tanınan ülkenin en zengin işadamı Mihail Prokhorov da Türkiye'de otel kurmaya hazırlanıyor. 14.1 milyar dolarlık servetiyle Rusya'nın en zengini olan Prokhorov'un, Çeşme'ye yapmayı planladığı 7 yıldızlı otele izin çıktı. Çeşme tutkunu olan Rus milyarder, Çiftlikköy Altınkum mevkiindeki 184 bin dönüm arazi üzerinde 50 milyon dolar harcayarak 650 yataklı otel inşa edecek. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından planı onaylanan otelin inşaatı, inşaat yasağının bitmesiyle eylül ayı sonunda başlayacak. Prokhorov'un yapacağı yatırımla kentte büyük bir patlama yaşanacağına dikkat çeken Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, turizmin gözde ilçelerinden Çeşme'nin birkaç yıl içinde dünyanın en zenginlerini ağırlayacağını söyledi. Prokhorov'un Çiftlikköy'de 2007 yılında 17 milyon dolara arazi satın aldığını hatırlatan Tütüncüoğlu `Altınkum Mevkii'nde Tur site dediğimiz yer. Eski bir kooperatifti orası. Mihail Prohorov, bu araziyi şirket olarak satın aldı. Burada 7 yıdızlı bir otel kurmak istiyor. Bunun için girişimlerde bulundu. Planları her türlü kuruldan geçti. Önümüzdeki aydan sonra yürürlüğe de giriyor. Planlarında da söyledikleri gibi, mimarları ve kendileriyle görüştüğümüzde, çevreyi bozmayacak, klimayı değiştirmeyecek 7 yıldızlı bir otel yapmak için çalışmaya başlayacaklarını bize ilettiler' dedi. Bu yatırımla dünyanın en zenginlerinin Çeşme'ye gelmeye başlayacağını vurgulayan Tütüncüoğlu `Böyle bir otele dünyanın en zenginleri gelecektir. Rus turizmi de yavaş yavaş Çeşme'ye gelecek' dedi.
Arda Yavuz/Star


Geri Dön