07 / 05 / 2024

Isparta'da 850 bin TL'ye ahşap ev icradan!

Isparta'da 850 bin TL'ye ahşap ev icradan!

Isparta 3. İcra Müdürlüğü, Isparta Merkez Pirimehmet mahallesindeki ahşap evi 850 bin TL'den satışa çıkardı. Satış, 28 Kasım 2011 Pazartesi günü 09:30-09:40 saatleri arasında gerçekleştirilecek



Verilen ilan şöyle;

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI ISPARTA 3. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN

DOSYA NO: 2010/2616 esas

ÖRNEK NO: 27

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi:

1. TAPU KAYDI: İsparta Merkez Pirimehmet Mahallesi 1411 ada 395 parsel 80,50 m2 yüzölçümlü, ahşap ev olup borçlunun hissesi tamdır.

2. İMAR DURUMU: Taşınmaz İsparta Belediyesi imar planı içinde ve her türlü ah yapı hizmetlerinden yararlanmaktadır. Son durumuna göre ticari alan içinde bitişik nizam, 5 kat yapı müsaadelidir.

3. HALİHAZIR DURUMU: Taşınmaz Pirimehmet mahallesi 113. Cadde No.59 adresinde, 1 bodrum, 1 zemin 4 normal kat =6 kattan oluşan binadır. Yakın çevre yapılaşma durumuna göre Ispartanın en işlek ve ticari alan olarak kullanılan bir mevkiide konumlandırılmıştır. Tapu kayıtlarında ahşap ev olarak görünmekte ise de ahşap ev yıkılarak yapı ruhsatı ile imar durumu ve projesine göre uygun olarak yeniden konut yapılmıştır. Mimari projesinde 2 oda, 1 mutfak, 1 banyo-wc olarak dizayn edilmiştir. Mevcut binada zemin kattaki dükkan ve normal kattaki daire araları açılarak, bitişikteki 77 parselde bitişik nizamda bulunan bina araları ile birleştirilerek tek bina haline getirilmiştir. Ana gayrimenkulun tapusunda cins değişikliği yapılmamıştır. Binanın beşik çatı üzeri Marsilya tipi kiremit kaplıdır. Her kat tek dairerelidir. Bütün ara bölmeler açılmış ve bir üst kata geçiş binanın içinde bulunan doğu ve batı yönde iki çıkış merdiveni ile sağlanmaktadır. Taşınmayın zemin katındaki dükkan sıhhi tesisat malzemesi satış noktası olarak kullanılmakta ve bodrum kata geçiş yine bu dükkan içinden sağlanmaktadır. Taşınmazın 113. cd. Bakan güney cephesi seramik kaplı olup, batı cephesi ince sıva boyalı, kuzey cephesi sıvasız boyasızdır. Binanın giriş kapısı demir akşamlı ve buzlu camlıdır. Katlara çıkış merdiveni granit kaplama korkuluklar alüminyum doğramadır. Katların ve dükkanın zeminleri seramik kaplama, duvarlar saten alçı üzeri plastik boyalıdır. Katların pencereleri pvc-çift camlıdır. Zemin katta bulunan dükkanın 113 caddeye bakan vitrini -alüminyum doğrama- tek camlıdır,-batı cephesinde bulunan pencereleri demir profil doğramah-tek camlı, tavanı taş yünü asma tavan ve gizli aydınlatmalıdır. Bodrum katın duvarları sıvalı- badanalı, yerleri beton zemindir. Soba ile ısınma sağlanmakta, asansörsüzdür. Alt yapı hizmetlerinden yararlanmaktadır. TAKDİR EDİLEN KIYMETİ: 850.000,00 TL'dir.

Muhammen Değeri: 850.000,00 TL'dir. Saat 09.30/09.40 arasında, Satış şartları:

1 - Satış 28.11.2011 günü yukarıda yazılı saatler arasında İsparta Adliyesi Ek binası bahçesinde (idare Mahkemesi binası) Kutlubey mah. 6 mart Atatürk Caddesi öğretmenevi karşısı açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60 ini ve ruçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 08.12.2011 aynı saatte ve yerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taah-hOdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20 si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verebilir. Tellaliye resmi, ihale pulu, tapu harç ve masrafları ile KDV alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir. 3 - İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindekihaklarmı hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde haklarını tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır*

B: 66128 (www.bik.gov.tr)

4- ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcalar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden mütesetsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için daire açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya birorneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarda yazılı dosya numarasiyle Müdürlüğümüze başvurmaları ile satış ilanın tebliğ edilemeyen alakadarlara tebliğ yerine kaim olacağı ilan olunur. İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

B:66128 (www.bik.gov.tr)

İlanı incelemek için tıklayın!


Geri Dön