27 / 04 / 2024

Isparta'da heyelan nedeniyle 64 daire boşaltıldı! 

Isparta'da heyelan nedeniyle 64 daire boşaltıldı! 

Isparta Eğirdir'de heyelan riski nedeniyle toplam 64 daire boşaltıldı. İşte konu ile ilgili detaylar... 



Isparta Eğirdir'de dağdan kopan kaya parçaların bina üzerine düşme tehlikesi nedeniyle 4 blokta yer alan toplam 64 daire için tahliye kararı verildi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Isparta ili, Eğirdir ilçesi, İmaret Mahallesi ve Dr. İsa Köklü Caddesi'nde dağlardan kopan kaya parçalarının yola düşmesi sonucunda heyelan yaşandı.

Konuyla ilgili olarak aktarılan detaylara göre, başkent Ankara'dan gelen AFAD ekipleri tarafından bölgede gerçekleştirilen incelemeler sonucunda can güvenliği gerekçesiyle 4 blokta toplam 64 konutun boşaltılmasına karar verildi.

Isparta da heyelan nedeniyle 64 daire boşaltıldı! 

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Isparta Temsilcisi Şeref Korkmaz,  dağdan kopan kaya parçalarının konutlara ve yola düşmesi sonucu bir heyelan meydana geldiğini söyledi.

AFAD ekiplerinin bölgede çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini kaydeden Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Isparta Temsilcisi Şeref Korkmaz, yapılan çalışmalar sonucunda taşların düştüğü yerde bulunan toplam 64 konutun boşaltılması için karar verildiğini söyledi.

Yaptığı açıklamada söz konusu kaya ıslahıyla vatandaşların tekrar konutlarına dönebileceğini dile getiren Korkmaz, AFAD'ın yönetmeliği gereğince mal sahiplerine bir kez olmak üzere taşınma amaçlı 7 bin 500 lira, kiracılara da 4 bin lira destek verileceğini bildirdi.

Ordu Ünye'de heyelandan zarar gören evlerin yıkımına başlandı!

Zonguldak'ta heyelan! 38 konut tahliye edildi!

Ordu Ünye'de heyelan tehlikesi: 2 ev boşaltıldı, 10 yapı tehlikeli!


Geri Dön